EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Feljelentést tett a Klik elnöke az LMP társelnökének nyilatkozata miatt

Feljelentést tett a Hadházy Ákos LMP-társelnök sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban a Klebelsberg Központ (Klik) elnöke. Solti Péter erről az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.

Mint mondta, ha a politikus – előző napi kijelentésének megfelelően – úgy gondolja, hogy “nem valósult meg semmi egy jelentős összegből”, akkor állampolgári kötelessége feljelentést tenni. Megjegyzte, hogy a képviselő a Klikben megtekintheti a szerinte nem működő rendszert munka közben.


Ugyanakkor, mivel Hadházy Ákos azt mondta, hogy az állításait igazoló belső információk, iratok jutottak el hozzá a Klikből, és azokat közzétette, “ez esetben az én állampolgári kötelezettségem az, hogy elektronikus rendszer vagy adat jogosulatlan felhasználása miatt feljelentést tegyek, úgyhogy ezt természetesen megtettem” – mondta, hozzátéve, hogy bízik benne: a képviselő ennek a felderítését is fogja segíteni.

Hadházy Ákos előző nap azt állította, a Klik a semmire fizetett ki 900 millió forintot, amikor egy európai uniós támogatás részeként megvett “egy mai napig nem használt” számítógépes programot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek