EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XXIII.kerület

Feljutott a szomszéd

A Dabas férfi kézilabdázói történelmi bravúrt hajtottak végre az idei másodosztályú bajnokság megnyerésével, hiszen jövőre az első osztályban szerepelhetnek, és a Pénzügyőr vagy a Vecsés helyett már a Veszprém vagy a Szeged ellen készülhetnek.

A csapat jóval a szezon vége előtt bebiztosította az elsőséget, és hosszú távra terveznek az NB I-ben.


– Egy hosszú folyamat végére értünk most, tíz éve ezen dolgozunk. A mostani szezon volt azonban az első olyan év, amikor egyértelműen a feljutást tűztük ki célul – adta meg a választ arra a kérdésre Tomori Győző, a Dabas férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, mióta is tervezték, hogy a városnak egyszer majd élvonalbeli csapata lesz. – Alulról építkeztünk mindig is, és a cél az volt, hogy a fiatalokat felnevelve alakítsunk ki egy felnőtt csapatot, amely kivívhatja a feljutást a későbbiekben. Egy évtized alatt komoly utánpótlásbázissá nőttük ki magunkat.

Tomori Győző és csapata a csúcson (fotók: DabasHandball.hu)

A Dabas villámrajtot vett a 2016/2017-es szezonban, ősszel csupán egyszer veszített pontot és veretlenül várta a tavaszi folytatást, az első vereséget csak februárban szenvedte el. Ezt a tempót nem tudták követni a riválisok, és már jóval a bajnokság vége előtt eldőlt, sem a Győr, sem a PLER-Budapest nem tudja befogni Pocsaiékat.


Tíz éve dolgoznak a célért

– Mivel az első félévben a megszerezhető 26-ból 24 pontot elhoztunk, szerintem mindenki úgy várta az új évet, hogy ez tényleg a miénk lesz. Már el is kezdtük tervezni a következő évet, láttuk, milyen posztokon kell majd erősíteni, ha az NB I-ben játszunk majd ősztől. Már csaknem a végére értünk, meg is vannak az érkezők, de egyelőre neveket nem szeretnék elárulni – titkolózott a vezetőedző, hozzátéve, fontos, hogy nagyobb legyen a variációs lehetőség az élvonalban, de szükség van nagyobb rutinnal felvértezett játékosokra is. Már csak azért is, mert nem csupán a bent maradás a kitűzött cél 2018 nyaráig.

– Természetesen az elsődleges az, hogy megőrizzük az élvonalbeli tagságot, de remélem, ennél többet is elérhetünk. Hosszú távra tervezünk, ehhez az első lépés, hogy valóban magabiztosan bent tudjunk maradni.

A feltételek adottak, a sportcsarnok már többször bizonyított, hiszen a Fradi női kézisei is sokáig itt játszották a Bajnokok Ligája-mérkőzéseiket. – Érezzük a város és a szurkolók támogatását, az önkormányzat is oroszlánrészt vállal a támogatásból.

A közönség az élvonalba is elkíséri majd a csapatot (fotó: DabasHandball.hu)

A Dabasnak már csak két mérkőzése van hátra a szezonból, május 14-én az Alba-MÁV-Előrét fogadják, míg május 20-án Pécsre látogatnak. A jól megérdemelt nyári pihenő után pedig jöhet a felkészülés Nagy Laciék ellen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.