EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Sport

Felturbózott kamionok dübörögnek a Hungaroringen

Augusztus 26-27. között ismét a Hungaroringen rendezik meg a Kamion EB egyik futamát (érdekesség: az elsőre 1987-ben került sor), amelyen Kiss Norbert, a kétszeres Európa-bajnok versenyző is rajthoz áll Mercedes-Benz járgányával. A két napon négy versenyt láthatnak a kilátogatók, valamint családi programok és két különleges, szupersportkocsikat felsorakoztató GT-betétfutamot is rendeznek majd az asztalftcsíkon. Ezt nem lehet majd kihagyni, annyi szent.

A kamionosok versenye két évvel ezelőtt, negyed évszázados szünetet követően tért vissza Magyarországra. Akkor közel 32 ezer néző látogatott ki a Hungaroringre, vagyis rövid időn belül a pálya egyik leglátogatottabb versenyeseményévé vált a Kamion EB és Fesztivál.


Major György, a Kamion EB és Fesztivál főszervezője azt ígéri, hogy eddigi tapasztalatainkat felhasználva igyekeznek majd még többet, még jobbat nyújtani a közönségnek. Ígéretük szerint figyelni fognak például a pálya megközelíthetőségére (akár autóval, akár tömegközlekedéssel érkezik valaki), a parkolásra, illetve a távozásra is.

– Amikor 2015-ben megkeresett minket a Kamion EB szervezői csapata, hogy a Hungaroringre is szeretné elhozni a nagyszabású versenyt, már tudtuk, hogy egy új őrület van készülőben. Azóta egy olyan egyedülálló fesztivállá nőtte ki magát a rendezvény, ami méltán felveszi a versenyt a Hungaroring másik kiemelkedő motorsport eseményével, a túraautó-világbajnoksággal. A két cég között egy rendkívül konstruktív, gyümölcsöző kapcsolat alakult ki, aminek nagyon örülünk. Persze nem csak a szervezők, de a pilóták, köztük a nagyon népszerű Kiss Norbi is nagyban hozzájárulnak a sikerekhez. Bízom benne, hogy a színes program-kavalkádban idén már a tinédzser lányom is jól fogja érezni magát. A Hungaroring tavaly felújított aszfaltcsíkja egyébként remekül állta a kamionok okozta terhelést, így idén is nagy örömmel várjuk az EB mezőnyét – fogalmazott Gazsi Júlia, a Hungaroring Zrt. vezérigazgató-helyettese a Just Creative-nak.


 

A magyar szurkolók idén is Kiss Norbit várják. Új csapata, a Tankpool24 Racing Team az idei évre tovább fejlesztette a Mercedes-Benz versenykamiont, így a technikai feltételek is adottak akár egy dobogós helyezés eléréshez is.

– Szerencsére jól sikerült a szezon előtti tesztünk a többi csapattal Mostban, így a szezon kezdete előtt tényleg csak a kamion finomhangolása miatt utaztam ki Baden-Badenbe. Sikerült a fejlesztések után is véglegesítenünk a Mercedes súlyát, így újra a minimum határon vagyunk. A futómű geometriáján is sokat változtattunk és lesznek még további meglepetések is – jelentette Kiss Norbert.

 

Ami a jegyárakat illeti: az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők egész hétvégre 990 forinért válthatnak belépőt, míg a 14 év alatti gyermekek és a mozgáskorlátozottak számára ingyenes a belépés.

Fotók: Kiss Norbi Média

Kapcsolódó Cikkek