EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Fidesz: a Transparency a Soros-féle korrupció része

A Transparency International a Soros-féle korrupció része – közölte a kormánypárti képviselőcsoport a szervezet pénteki konferenciáját kommentálva.

A Transparency International (TI) Magyarország nemzetközi konferenciáján a korrupció elleni erőfeszítések fontosságát hangsúlyozták a felszólalók.


A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: “a Soros által pénzelt szervezet, a brüsszeli bizottság emberei és az ellenzéki pártok ma is egy asztalhoz ültek, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra”. A Fidesz szerint minden témát és minden eszközt felhasználnak arra, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar bevándorláspolitikára. A kormánypárti képviselőcsoport felháborítónak tartja, hogy az a Transparency beszél átláthatóságról és szervez konferenciát a korrupcióról, amelyik még a választ is megtagadja az olyan újságírói kérdésekre, hogy mennyi külföldi pénzből működik, és pontosan mennyivel támogatja Soros György a szervezetet.

Úgy vélik: a “Soros-szervezet” ma azokkal az ellenzéki pártokkal ül egy asztalhoz, akik amellett, hogy a bevándorláspolitikában is “úgy táncolnak, ahogy Soros fütyül”, tele vannak kirívó korrupciós ügyekkel. Éppen az OLAF leplezte le, hogy a szocialisták az uniós pénzekből megvalósult metróberuházás harmadát ellopták, a Jobbik Kovács Bélája pedig idegen hatalmak pénzéért cserébe az EU ellen kémkedett – tették hozzá.

Kapcsolódó Cikkek