2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Fidesz: az ellenzék is támogassa a 2018-as költségvetési javaslatot!

A Fidesz arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a hatalmi érdekeiket és támogassák a jövő évi költségvetési javaslatot.

Halász János, a képviselőcsoport szóvivője szerdán budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a jövő évi költségvetés a munka megbecsüléséről, a családokról, a biztonságról szól, és ezért kérik az ellenzéki pártok támogatását.


Az eddigi nyilatkozatok alapján úgy látják, hogy az ellenzéki pártok ezúttal is “önző politikai érdekek” mentén foglaltak állást a költségvetésről, de “még nem késő, hogy a munkából élők és a családok oldalára álljanak”, hiszen a javaslatról június 15-én szavaz majd az Országgyűlés – tette hozzá.

Azt mondta, eddigi nyilatkozataik alapján úgy látják, hogy az ellenzéki pártok ezúttal is “önző politikai érdekek” mentén foglaltak állást a költségvetésről, de “még nem késő, hogy a munkából élők és a családok oldalára álljanak”, hiszen a javaslatról június 15-én szavaz majd az Országgyűlés.


Halász János hangsúlyozta: a kormánypárti frakció minden támogatást megad ahhoz, hogy mindenki, aki munkából él és munkából tartja el a családját, az 2018-ban előreléphessen.

A szóvivő ismertetése szerint ez a költségvetési javaslat erősen eltér a 2010 előtt költségvetésektől, amelyeket a szocialisták, és a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok írtak.

A baloldal “alkalmatlan és korrupt” volt, és ez a költségvetésein is látszott: minden költségvetés a pénzhiányról, a pazarlásról és az eladósodásról szólt, miközben a családok megszorításokat, adóemeléseket szenvedtek el – mondta, hozzátéve: az akkori költségvetések rossz állapota és a folyamatos pénzhiány nemcsak az alkalmatlanságot, hanem azt is igazolja, hogy “Gyurcsány és a szocialisták minden idők legkorruptabb kormányzását követték el”.

Halász János kijelentette: a polgári kormányzás óta Magyarország erősödik, és ez a költségvetés kiegyensúlyozott állapotán is látszik. Minden várakozást felülmúl a magyar gazdaság növekedése, hetedik éve tartják a hiánycélt, csökken az államadósság, csökkenek az adók, nő a gazdaság, rekordon a foglalkoztatás és nőnek a érek – mondta.

“Magyarország erősödik, és szeretnénk, ha ezt a munkából élők, a családok és a nyugdíjasok is egyre inkább éreznék” – fogalmazott Halász János.

Azt mondta, a baloldallal ellentétben, amely az adóemelések politikáját választotta, jövőre folytatják a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentéseket. Jövőre is Európa legalacsonyabb társasági adóját és egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját garantáljuk – fűzte hozzá Halász János.

Mint kifejtette, a munkát terhelő adók újabb csökkentése lehetővé teszi a bérek további növekedését, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér további emelését. Továbbá a költségvetés azt is mutatja, hogy a családpolitikában is mást gondolnak mint az ellenzéki pártok: “mi születő magyar gyermekekkel, és nem migránsokkal akarjuk segíteni a demográfiai fordulatot, ezért 2018-ban is biztosítjuk a családi adórendszert, amely már mintegy egymillió családnak nyújt segítséget” – mondta.

Jövőre tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, és még több pénzt biztosítanak a családok otthonteremtésére, továbbá a családokat újabb egyéb adócsökkentésekkel is segítik – közölte Halász János.

Kijelentette: az ellenzéki pártokkal ellentétben – amelyek “készek Brüsszel, valamint Soros György bevándorláspolitikáját és a migránsok betelepítését támogatni” – úgy látják, hogy Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, és ezért 2018-ban még több pénzt szeretnének biztosítani a biztonságra, a honvédelemre, a rendvédelemre, a terrorelhárításra és a határvédelemre.

A 2010 előtti költségvetéssekkel ellentétben, amikor a hírek arról szóltak, hogy pénzt vonnak el területekről, ma többletforrásokról lehet beszélni – folytatta Halász János, kifejtve: az idei évhez viszonyítva 2018-ban 180 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, 80 milliárddal több az oktatásra, és 15 milliárddal többet fordítanak az otthonteremtési támogatásokra.

Kérdésekre válaszolva Halász János a Jobbik béruniós kezdeményezése kapcsán azt mondta, hogy a Jobbik “tévúton jár, mert Brüsszelből várja a csodát”.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdai, 13. havi nyugdíjról szóló közlésére reagálva Halász János kijelentette: “Botka László ma nagyon sokat hazudott (…). Nemcsak egyet hazudott a nyugdíjasoknak, hanem rengeteget.” Botka László teljesen hiteltelen és a nyugdíjas-politikája is az – jegyezte meg.

Halász János közölte azt is, a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem terveznek téli olimpiát rendezni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.