EUR: 323,39 Ft
CHF: 287,83 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Fidesz: ha a Jobbiknak fontosak az adócsökkentések, támogatja a kormány költségvetési javaslatát

A Fidesz parlamenti frakciója szerint ha a Jobbiknak fontosak az adócsökkentések, a béremelések és az otthonteremtés, akkor támogatja a kormány 2018-as költségvetési javaslatát.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnökének szavaira reagált. Az ellenzéki párt szerint több mint 600 milliárd forint felesleges vagy homályos tétel van a 2018-as költségvetési javaslatban, ennek egy részét otthonteremtésre és áfacsökkentésre javasolják átcsoportosítani.


A Fidesz ezt úgy kommentálta: eszerint a Jobbik számára felesleges tételek a munkából élők, a családok és a biztonság. A Jobbik adócsökkentésről, otthonteremtésről, hazai vállalkozásokról és béremelésről “papol”, miközben Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt nem támogatta a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését, a lakásáfa csökkentést, továbbá a hazai vállalkozásokat segítő, és a béremelésekre is lehetőséget adó adócsökkentéseket sem – fogalmaztak.

Úgy folytatták: a kormány által benyújtott költségvetés garantálja, hogy a munkából élők előrébb léphessenek, folytatódnak az adócsökkentések, a béremelések, és minden eddiginél több jut otthonteremtésre. Ha a Jobbiknak valóban fontos értékek ezek, akkor félreteszi saját hatalmi érdekeit, és támogatja a 2018-as költségvetést – tették hozzá.

Kapcsolódó Cikkek