EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

FIFA: Jövőre döntenek a 2026-os vb házigazdájáról

A tervezettnél két évvel korábban, már jövőre döntés születik a 2026-os labdarúgó-világbajnokság helyszínéről.

A nemzetközi szövetség (FIFA) bahreini kongresszusán csütörtökön tette közzé a határozatot, mely szerint a 2018-as, moszkvai kongresszuson kijelölik a házigazdát.

A 2026-os tornán első alkalommal vesz majd részt 48 válogatott. A rendezésre eddig egyetlen pályázat érkezett: az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen adna otthont a vb-nek. A három ország azt szerette volna elérni, hogy a FIFA már a bahreini kongresszuson döntsön, most azonban még három hónapig van lehetőség a pályázat beadására.

Ázsiai és európai országok nem jelentkezhetnek a 2026-os világbajnokságra, lévén a 2018-as vb-t Oroszországban, míg a 2022-est Katarban rendezik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Főszerephez juthatnak a kapusok az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 17. fordulójának vasárnapi rangadóján, amelyen a veretlenül listavezető FC Liverpool a komoly problémákkal küzdő Manchester Unitedet fogadja az Anfield Roadon.

  • A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi FC a labdarúgó Európa-ligától: a magyar bajnok 2-2-őt játszott az angol Chelsea csapatával a Groupama Arénában, de így is kiesett, mivel a fehérorosz BATE Boriszov nyert a görög PAOK vendégeként.