EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Filmesek találkoztak

Öt kategóriában nevezhették alkotásaikat az amatőr filmesek a IV. Savaria Filmszemlére. Összesen 50 dokumentumfilm, 49 kisjátékfilm, 41 filmetűd érkezett a Szombathelyi Médiaközpont felhívására határon innen és túlról.

Ezek közül az András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, valamint Halmy György filmrendező alkotta szakmai zsűri válogatta ki azt a több mint húszórányi alkotást, ami vászonra került az AGORA – Savaria Filmszínházban.


Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont vezetője, Puskás Tivadar polgármester és Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára a megnyitón Fotó: szombathely.hu

Idén először kerékpáros filmek kategóriában is lehetett nevezni, így az ünnepélyes díjkiosztón részt vett és köszöntőt mondott Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa is. Mint a kerékpáros kategória támogatója a helyezetteknek a kormánybiztos és Koczka Tibor alpolgármester adta át a díjakat. A filmfesztiválon megjelent dr. Kollarik Tamás, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja, dr. Puskás Tivadar polgármester és Rudolf Péter színművész.

Öt kategóriában hirdettek nyerteseket Fotó: szombathely.hu

A filmszemle második napján idén is szakmai programot szerveztek, amelyen az őket érintő pályázati lehetőségekkel ismerkedhettek a független filmes alkotók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.