EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Szeged

Fogy a levegő Botka körül

Megtépázta Botka László idegeit, hogy a sajtó napról napra rántja le a leplet luxuskörülményeiről, méregdrága hóbortjairól, és az is kiderült, hogy hiányos, tehát hamis a vagyonnyilatkozata.

Ahogy szorul a hurok az MSZP miniszterelnök-jelöltje körül, úgy válik idegesebbé és zaklatottabbá. Botka László többek között azzal irányította magára a figyelmet, hogy – elnökségi döntés nélkül – ráerőszakolta a szocialista pártra a jobboldali sajtó teljes bojkottját. Több forrás is egybehangzóan állítja, Szeged polgármestere roppant nehezen viseli, hogy a kormánypárti média felfedte kínos titkait, bemutatta urizáló életmódját. Egyebek mellett kitudódott, hogy a Botka família rendszeresen többmilliós álomutazásokon vesz részt, például szinte „hazajárnak” a Maldív-szigetekre, egy méregdrága, 25 milliós luxusdzsippel furikáznak, a politikusnak sok millió forintot érő Rolex órája van, amelyet „elfelejtett” feltüntetni a vagyonnyilatkozatában, miként egy halastó melletti, közel 300 négyzetméteres földdarabot is…


– Miről derül még ki a következő napokban, hogy bár vagyona részét képezi, de nem tüntette fel? – tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki elmondta, az emberek joggal szeretnék tudni, mi a valós vagyoni helyzete az álszent módon a gazdagokat támadó, amúgy luxuskörülmények között élő Botka Lászlónak. Éppen ezért a Fidesz Szegeden vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, a helyi polgármester ellen

Botrányok

Az országgyűlésben elhangzott, hogy nem a Gyulai Járásbíróságon az ingyenes parkolóbérletek kapcsán zajló büntetőügy az egyetlen botránya a szocialista vezetésű Szegednek, hiszen az utóbbi hetek során a Szeviép-ügyben milliárdokkal megkárosított sok száz vállalkozó és Botka László polgármester hamis vagyonnyilatkozata miatt is a sajtófigyelem középpontjába került a Tisza-parti település. Sőt, azóta újabb hazugságra is fény derült, ugyanis Botka arról sem mondott igazat, hogy sajtópert nyert volna a SZEGEDma.hu hírportál ellen – a felek között ugyanis megegyezés született a bíróságon…

Időközben a parlamentben a szegedi parkolóbotrány újabb fejleményei kerültek terítékre. A vádirat szerint a szocialista vezetésű szegedi önkormányzat 2008 és 2012 között jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül több mint 300, ingyenes parkolásra jogosító kombinált bérletet osztogatott ki, amivel Szegednek több mint 40 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A kedvezményezetti körről a Botka László polgármester által irányított vezetői értekezleten döntöttek. A hűtlen kezelési ügyben a vádlottak padján ül mások mellett Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök.


– Még nem tudjuk, hogy lehetett felkerülni Botka VIP-listájára, de mindenképpen érdekes, hogy Szegeden a polgármesternek kedves gazdagoknak nem kellett a parkolásért fizetniük. Nehezen képzelhető ugyanis el, hogy egy ilyen ügyben a polgármester ne ismerte volna a mechanizmust, azt, hogy a közgyűlésnek nem volt vonatkozó rendelete. Ez egy furcsa Monopoly, egy olyan társasjáték, ahol volt olyan mező, melyen az ingyenes parkolást el lehetett nyerni, mi pedig abban bízunk, hogy lesz olyan mező is, amely a börtön végállomást tartalmazza – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.