EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Földterületet titkolt el Botka

Rájár a rúd Botka Lászlóra. Nem elég, hogy a luxuséletet élő szocialista politikus kihagyta vagyonnyilatkozatából milliós Rolex óráját, egy szegedi földterületet is elfelejtett megemlíteni benne.

Botka László és felesége 2001-ben vásárolt meg egy szegedi telket. A 842 négyzetméteres telek pontos határait 2005-ben mérték ki. Ugyanebben az évben Botka – már mint polgármester – egy 287 négyzetméteres területet vásárolt a szegedi önkormányzattól – számolt be hvg.hu.


Budapest, 2016. június 25.
Botka László választmányi elnök érkezik a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos tisztújító kongresszusára a Villányi úti Konferenciaközpontba 2016. június 25-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A földhivatali papírból eredetileg nem derült ki, milyen módon jutott ehhez a területhez Botka – csupán annyi szerepelt a dokumentumokban, hogy a kisebb területet átjegyezték a nagyobbhoz. Ezért a lap kikérte az önkormányzattól a város és a városvezető között született 2005-ös szerződést. Ebből derült ki, hogy adásvétel született. A polgármester piaci értékbecslés után 2,87 millió forintot fizetett ki vételárként, ami 10 ezer forint/négyzetméternek felel meg.

– Életem legrosszabb üzletét kötöttem – kommentálta a vásárlást a hvg.hu-nak Botka. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint az akkori legmagasabb áron vette meg az önmagában értéktelen földterületet. Az mondta, a bérlést nagyobb támadási felületnek érezte. A vásárlás után a telek mérete 1130 négyzetméter lett, s fele részben Botkáé. Azonban a polgármester vagyonnyilatkozatában még a régi, 842 négyzetméteres teleknagyság szerepel. Ennek okáról Botka furcsa magyarázatot adott a lapnak: azt mondta, 2001 óta automatikusan töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, a telek számára ténylegesen, fizikailag nem nőtt, hiszen ez a rész 1994 óta szerves része volt.


Botka magyarázkodását azzal folytatta, hogy javítani fogja vagyonnyilatkozatát, amiben már – állítása szerint feleségétől kapott – milliós Rolex karóráját is feltünteti. A szegedi Fidesz azt tervezi, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Botka ellen.

Gyurcsányt osztotta

Salgótarján, 2017. április 4.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke lakossági nagygyűlésen beszél a salgótarjáni József Attila Művelődési Házban 2017. április 4-én.
MTI Fotó: Komka Péter

– Egy volt miniszterelnök azzal vádolta a jelenlegi miniszterelnököt, hogy hazaáruló, mivel Oroszország zsarolja. Úgy gondolom, joggal követelhetjük Gyurcsány Ferenctől, hogy húzza elő a bizonyítékait – mondta Botka László az ATV-ben. Hozzátette, ha ilyen nem áll rendelkezésére, akkor becsapta a választópolgárokat és lejáratja az egész demokratikus oldalt, így távoznia kell a politikából.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek