EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Dunaújváros

Fontos megmérettetés

A múlt héten országszerte lezajlottak az írásbeli érettségi vizsgák. Az idei feladatok az előző évhez képest is mutattak némi változást, amit a megkérdezett pedagógusok és diákok egyaránt üdvözöltek. 

A csütörtöki, angol nyelvű írásbeli érettségi után láthatóan elégedett végzős diákok álldogáltak társaikra várva a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium előtt. Ujvári Dávid okkal lehetett magabiztos, hiszen felsőfokú nyelvvizsga birtokában ült neki, hogy megírja az érettségi vizsga feladatsorát. Ahogy ő fogalmazott, „kimaxolta” a vizsgát, bár véleménye szerint azért voltak nehezebb részfeladatok.


Ákos és Alexandra bizakodva várják a vizsgák végeredményét

Mikus Ákos tizenegyedikes tanuló előrehozott érettségin tette próbára angoltudását. Elmondása szerint összességében nem volt megoldhatatlan az idei vizsga. A szintén széchenyis Neszmélyi Alexandrának leginkább a hallgatás okozott fejtörést: mint mondta, itt a brit angolon kívül az is nehezítette a dolgukat, hogy meglehetősen gyorsan „darálták” a szöveget, és – mint mondta – volt egy-két „érdekes” szó, ám véleménye szerint négyes, ötös jegyre számíthat.

Az iskola igazgatóhelyettese, Szücsné dr. Harkó Enikő leginkább a magyar nyelvből és irodalomból való vizsga sajátosságait emelte ki. Mint mondta, az illetékesek a változó világ változó elvárásaihoz próbálják igazítani a feladatokat. Magyarból például az érvelés részfeladatban a diákok választhatták egy motivációs levél megírását. Ugyanakkor nagy hangsúlyt kapott a szövegértés és az elemzés is. – Összességében az írásbeli vizsga megfelelően vizsgálja a gimnáziumi oktatási célt – mondta. – Emellett az életben való eligazodáshoz szükséges szövegalkotás és -feldolgozás is fontos része volt az érettséginek, ami mindenképpen pozitívum.


Kiemelte: a szervezés jó volt, így zökkenőmentesen zajlottak az érettségi vizsgák a Széchenyiben.

Kapcsolódó Cikkek