2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Fővárosi Közgyűlés: Támogatja a BKV idei bérfejlesztését a testület

Támogatja a BKV munkavállalói idei bérfejlesztésének megvalósulását a Fővárosi Közgyűlés.

A testület a BKV bérmegállapodásának végrehajtásáról egyhangúlag döntött szerdai ülésén.


A BKV Zrt. vezetése és szakszervezetek vezetői május 2-án írták alá a bérmegállapodást. A bérfejlesztés átlagos mértéke 15 százalék, amelyből 10 százalék alapbérfejlesztés és 5 százalék bérfelzárkóztatás célját szolgálja – elsősorban a hiányszakmák tekintetében.

A bérfejlesztés hatására 5,8 milliárd forinttal emelkedik a bérköltség, ezzel együtt mintegy 7,2 milliárd forinttal növekednek a személyi jellegű ráfordítások az idei évben – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

A mintegy 7,2 milliárd forintos forrást a BKV és a fővárosi önkormányzat együtt biztosítja.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy a fedezet jelentős része már most rendelkezésre áll, a végleges kiadásokról a közgyűlés következő ülésén, a költségvetés módosításával dönt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család az az alapegység, amely nemzetünk fennmaradásának záloga – jelentette ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

 • Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  A magyar kormány 9,048 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program harmadik ütemére – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Újabb volt képviselőtársa sietett a zsidózó jobbikos segítségére, a Jobbik volt elnöke szerint Szávay István azzal, hogy lemondott parlamenti mandátumáról, minden elvárásnak eleget tett.