EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Fuss egy jót egy jó cél érdekében!

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány 2016-ban indította el a jótékonysági maratoni váltófutást, mellyel szeretné felhívni a figyelmet a koraszülöttmentésre, a koraszülöttek, súlyos állapotú gyermekek gyógyítására, másrészt pedig az egészséges életmódra, a sport preventív, életmódunkra és egészségi állapotunkra kifejtett pozitív hatásaira.

Az idén új rajthelyről, a zalaegerszegi Falumúzeumból induló és a keszthelyi Fő térre beérkező versenynek a tavalyihoz hasonló módon, a szirénázó koraszülöttmentő autó ad különös hangulatot és lendületet, emlékeztetve ezzel arra, hogy az év 365 napján a nap 24 órájában télen és nyáron többek között ezen az útvonalon is menti az alapítvány a nagyon kis súlyú, beteg koraszülötteket. A sport- és egészségélmény mellett a szervezők szeretnék, ha minél többen élvezhetnék a különlegesen szép zalai dombok, varázslatos falvak, templomok és kápolnák, a már-már mesebeli zalai táj szépségét.


A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az 56 kilométeres táv mellett idén is lehet nevezni a két könnyebb futamra, a 7 kilométeres Hévíz–Keszthely gyermek-, valamint a Kastély–Főtér koraszülött-távra is. A szervező elmondta: idén először szeretnék megrendezni – a jótékonysági futás keretein belül – a magyarországi gyermekosztályok, gyermekklinikák, gyermekellátók váltóversenyét. Ezért sok  szeretettel várnak mindenkit, profit és amatőrt, kicsit és nagyot, gyermekeket és idősebbeket egyaránt, hogy egy sikeres futás után, a sportteljesítmény mellett Zala természeti és kulturális élményeivel is feltöltődve közös ünneppé váljon a célba érkezés, a keszthelyi Fő téren. Dr. Gárdos László, a futás ötlet- és házigazdája, a Koraszülöttmentő  és Gyermekintenzív Alapítvány alapítója, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa bízik benne, hogy május 7-én tele lesz a rajtvonal!

A szervezők olyan egyéni futók és csapatok jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének egy jó hangulatú sportos vasárnapon és vállalják, hogy csapattagjaikkal együtt vagy akár egyedül lefutják a Zalaegerszeg–Hévíz–Keszthely távot.


Időpont: 2017. május 7. (vasárnap) 8.45–9.00 – bemelegítés Hajmási Jánossal és csapatával (Hagyma Gym)

Rajt: 9.00 – Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum
Cél: Keszthely, Fő tér
Táv: 59 kilométer

 

Útvonal:
Zalaegerszeg – Csács –Nemesapáti – Gyűrűs – Kallósd – Zala Springs Golf Resort – Kustány – Egregy – Hévíz – Keszthely

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.