2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Sopron

Futni együtt jó

A soproni Szabó András is részt vett az idei Bécs-maratonon, és három és fél órán belül sikerült teljesítenie a távot.


Szabó András nagyjából három éve kezdte újra az aktív sportolást és feleségével, Egyed Júliával egyre komolyabb versenyeken indulnak.


– Kezdetben, mint sokan mások, én is a súlyom miatt kezdtem el futni. Szerettem volna újra fittnek érezni magam, hiszen azelőtt közel húsz évig fociztam – mesélte András. – A futás mint egyéni sport a saját határaink feszegetését jelenti. Gyakorlatilag ezen a szinten nem az igazán profik futnak, itt mindenki magával versenyez. Szerencsére a feleségem is szereti ezt a sportot, így gyakran együtt veszünk részt a programokon.
Szabó András szerint ennek a futásnak számos előnye van: szabadságot, önbizalmat ad, és ahogy fejlődik az ember, egyre nagyobb célokat tűzhet ki maga elé.

Futó házaspár: Andris és felesége gyakran fut együtt
Fotó: SZA

– Az első maraton lefutása valami hihetetlen „flow” élménnyel járt és adott egy hatalmas lökést. Mi a feleségemmel tulajdonképpen városi, aszfaltos félmaratonokon és maratonon versenyzünk.
A Bécs-maratonon Andris ezúttal egyedül indult, de természetesen párja is elkísérte. – Szerettem volna három és fél órán belül lefutni a távot, sikerült is 3:29.29 másodperccel beérnem. Köszönettel tartozom Szabó Csaba edzőmnek.
A pár ősszel egy nemzetközi maratonon szeretné megmérettetni magát. – Családi „kikapcsolódásnak” nagyon kellemes a futás és egyben aktív hosszú hétvégéket jelentenek nekünk. Az edzések is feltöltenek bennünket, hiszen azt csináljuk, amit szeretünk és közben együtt lehetünk.


A félmaratoni táv 21 907 métert jelent, míg a maraton hivatalosan 42 195 méter. Bécsben idén 35 ezer ember indult közel 150 országból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.