EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Fúvósokkal zárták a tanévet

A Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara volt a ráHangoló programsorozat záróállomásának vendége. A vasárnap délelőtti rendezvény nem véletlenül viselte a Tarkabarka fúvószene címet.

– Ez a műfaj nagyon színes – hangsúlyozta Ocskai Gabriella, a ráHangoló főszervezője. – A mi évünk is hasonlóan változatos volt: a hangszerek megismerése mellett farsangkor táncoltunk is, de volt olyan programunk, amely legalább annyira elgondolkodtató volt, mint amennyit tanulni lehetett belőle.


A fúvószenekar karmestere, Szabó Ferenc számára nem volt idegen a gyermekeknek szervezett rendezvény.

– Én ugyebár győri vagyok, és az ottani zenekarommal tartottunk már hasonló eseményt – fogalmazott a tatabányai fúvószenekart 1991 óta irányító karnagy. – Nagyon hasznos program a ráHangoló, a mi jelenlétünk pedig egy beszélgetés eredménye. Egy vasárnap ugyanis a próbánk és az aktuális ráHangoló után találkoztam Ocskai Gabival, és akkor vetődött fel, hogy mi is közreműködhetnénk egyszer. Örömmel tettük, hiszen mi magunk is igyekszünk folyamatosan nyitni a fiatalok felé, akiket természetesen a zenekarba is nagy szeretettel várunk.

A ráHangoló tanévzáró programján a klasszikus indulók és jazz standard darabok mellett könnyűzenei és rajzfilmslágerek fúvószenei átiratai is helyet kaptak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.