EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,49 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Program

Gerendai: Ha így folytatja, Rihanna megy a süllyesztőbe!

Idén 25 éves a hazai legnagyobb zenei fesztivál, a Sziget Fesztivál. A rendezvény szülőatyja, Gerendai Károly az esemény sajtótájékoztatóján megnyugtatott mindenkit, attól hogy amerikai többségtulajdonba került a Szervezőiroda, nem vette le a kezét “gyermekéről”. Hosszú jövőt jósol a Szigetnek, és nem tart attól, hogy idén is okozhat valaki olyan csalódást, mint Rihanna.

Óriási várakozás előzte meg a tavaly Sziget fesztivált, ahol augusztus 11-én a barbadosi pophercegnő, Rihanna lépett színpadra. Már hetekkel a koncert előtt elfogytak a napijegyek, és a fellépés felejthetetlenre sikeredett, de nem a szó pozitív értelemben.


Az énekesnő fél órát csúszott, majd időhiány miatt minden dalnak csak a felét adta elő, félplaybackkel. Duettjeinél pedig csak a ráeső részeket énekelte el, ami nagyon zavaró volt, arról nem beszélve, hogy Rihanna nemhogy nem szántotta fel a színpadot, alig mozgott, show-nak nyoma sem volt.

A Lokál a Sziget 2017 sajtótájékoztatóján elevenítette fel a rendezvény atyjával, Gerendai Károllyal az esetet, aki Rihanna maga alatt vágta a fát.


-Rihannával volt egy megállapodásunk, és az ő érdeke is az lett volna, hogy a közönség elégedett legyen, hiszen ebből él. Abból lett valaki, hogy a közönséget kiszolgálja, ha ezt valaki nem veszi komolyan és lehaknizza a bulit, az  csalódás. Nemcsak nekünk szervezőknek, minden rajongónak csalódás, de úgy vélem többet ártott ez az ő hírnevének, mint a rendezvénynek – mondta lapunknak a Sziget Fesztivál alapítója, aki szerint egy rossz koncertet nem lehet megelőzni.

-Egy produkciónál nehéz minőséget mérni, ez teljesen szubjektív dolog. Rihannáék például arra odafigyeltek, hogy a szerződést ne szegjenek. A nemzetközi formaszerződésben az állt, hogy 60 percet kell színpadon lennie, nos, ő pont ennyit volt ott. Az, hogy mindezt milyen minőségben tette, azt viszont nem lehet mérni -mondta Gerendai, aki szerint, ha az énekesnő így folytatja, hamar süllyesztőbe kerül.

-Aki komolyan veszi magát, és komoly sztár, az az esetek döntő többségében azért tud az lenni, és az maradni, mert olyan produkciót nyújt, amivel elégedettek az emberek. Aki ezt nem teszi, az előbb utóbb megy a süllyesztőbe, aki viszont megdolgozik érte, az egyre nagyobb sztár lesz. Aki a toppon akar maradni és fejlődni akar, az dolgozni fog érte, aki ezt nem teszi, az eltűnik – így Gerendai, aki 70 százalékát eladta a cégnek, így az idei évtől már csak 30 százalékban tulajdonosa a legnagyobb magyar fesztiválnak.

-Az eladással, nem arról van szó, hogy teljesen kiszállok a Szigetből, csak a napi ügyvezetést adom le. Továbbra is benne maradok a cégvezetésbe, a stratégiába, de azt érzem, hogy már nem előnyére, hanem hátrányára vagyok a folyamatoknak. Nem úgy kell elképzelni, hogy ezentúl be se megyek a Szigetre, hanem hogy a heti négy napból, már csak heti kettőt fogok bejárni. Túl sokat jelent nekem a Sziget, és túlságosan az életem része, hogy teljesen elengedjem, de megöregedtem annyira, hogy már nem értem, és nem látom a mai fiatalság életét, gondolkodásmódját. 47 évesen már nem azokat a zenéket hallgatom, már nem azon a csatornákon kommunikálok, nem veszek részt a közösségi médiában, ahol a fiatalok ma az életük jelentős részét élik. Ezek számomra már nem annyira érhető folyamatok, de kellenek ahhoz, hogyha egy fiatal kijön, elégedett legyen a rendezvénnyel – ismerte fel a problémát az üzletember, amit meg is oldott.

-Ahhoz, hogy a szigeten továbbra is jól szórakozzanak a fiatalok az kell, hogy olyan emberek találják ki a dolgokat, akik ebben élnek, látják, és hozzájuk hasonlóan gondolkodnak. Szeretem annyira a Szigetet, és tartom annyira a gyerekemnek, hogy úgy érzem, attól lesz továbbra is jó, ha átadom a stafétát bizonyos kérdésekben, döntésekben, folyamatokban, amik ehhez kellenek – tudtuk meg az eladás egyik okát, amit a másik követett:

-Annyi mindenbe kezdtem bele a Sziget mellett, hogy valaminek ez mindig a rovására ment. Be kell látnom, hogy nem lehet mindennel egyszerre foglalkozni, így meg kellett hoznom ezt a döntést, hogy a többi projektemre, de legfőképp a családomra tudjak koncentrálni – mondta Gerendai, aki Rihanna után nem tart attól, hogy Pink is csalódást okozna.

-Jó pár évvel ezelőtt Pink volt már a Szigeten, látjuk, tudjuk, milyen produkciót nyújt, emellett olyan technikai igénylistát küldött át, ami alapján látom, hogy ez biztosan egy profi, komoly buli lesz – jelentette ki Gerendai, aki úgy érzi a következő tíz évben még biztos, hogy van a rendezvényének létjogosultsága, és bármennyire is változik a világ, az embereknek mindig lesz igényük a szórakozásra és egymás társaságára.

https://sziget.hu/fesztival/

 

Kapcsolódó Cikkek