2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Szombathely

Góóól: szenzációs rajtot vettek a vasi gombozók

Kiváló teljesítménnyel kezdték meg NB II-es szereplésüket a Vasi Gombfoci Egyesület (VGE) tagjai.

A budapesti Eiffel Palace-ban rendezett első forduló kiválóan sikerült a szombathelyi gombozóknak, összesítésben a második helyen várhatják a folytatást.


A 2. helyen várja a folytatást a Vasi Gombfoci Egyesület Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc

A Magyar Asztali-labdarúgó Szövetség (MALSZ) NB II-es gombfoci bajnokságának tavaszi fordulójában 4-4 fős csapatokkal mérkőzött 10 együttes, egyénenként 2-2 meccset játszva.

A vasiak az első napon volt NB I-es csapatokkal, illetve NB I-es erősségű keretekkel rendelkező ellenfelekkel játszottak. A verseny erősségére jellemző volt, hogy a szombathelyiek a ranglistapontok szerint az ötödik helyre voltak hivatottak, ugyanakkor minden VGE-csapattag bízott a meglepetésben.


– Jól kezdtünk, a józsefvárosiakat 10-6-ra vertük, aztán a második meccsen 9-7-re kikaptunk a bajnokság megnyerésére is esélyes szegediektől. Az első nap teljesítménye tükrözte a várakozásokat, hiszen két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel az ötödik helyen fordultunk. Aztán a második napra egy nehéz ellenfél, a Testvériség csapata maradt. Komoly csatában 10-6-ra legyőztük őket, majd a többi meccset, közöttük a Sopron elleni rangadót is esélyeshez méltó módon hoztuk – értékelte a tavaszi fordulót Benkő János, a VGE elnöke.

Nehéz csatákat vívtak a szombathelyi gombozók, de az eredmény magáért beszél Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc

A Debreczy István, Szirmay Endre, Debreczy Zoltán, Puskás Zoltán, Garamvölgyi József, Angler Lajos, Benkő János összeállítású csapat meglepetést szerzett a fővárosban. Ha most lenne vége az NB II-nek, a vasi gombozók 2. helye azt jelentené, hogy feljutnak az NB I-be. Az októberben rendezendő második fordulót a Szeged várja a VGE előtt az első helyen, a harmadik helyezett pedig a Komló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.