EUR: 329,88 Ft
CHF: 300,10 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Extra

Gregor Bernadett – A fia a testvérének tartja

Magyarországon 1925 óta május első vasárnapján tartjuk meg az anyák napját. Az év legszebb ünnepének apropóján Gregor Bernadett színésznő árulta el bensőséges titkait a fiaihoz fűződő kapcsolatáról.

Paddington című film díszpremierje, sztárokkal és gyermekeikkel a Cinema City MOM parkban.

Gregor Berni nagyfia, Bence már 22 éves felnőtt férfi, jelenleg hangmesternek tanul, kisfia, Álmos pedig tízéves. Mint minden édesanya, ő is számos emléket őriz a gyerekek anyák napjára készített ajándékaiból: rajzokat, kézműves tárgyakat, verseket. Azt gondolnánk, egy gyermek életében az évek múlásával egyre kevésbé fontosak ezek az ünnepek, de erre Berni saját megható történetével cáfol rá.


– Bence fiam már egy ideje külön él tőlünk, az édesapjától kapott lakásában. Emlékszem, tavaly az anyák napja összecsúszott a születésnapommal, ami május elsején van. Egész nap nem jelentkezett, és már kezdtem kétségbe esni, hogy eljött a  pillanat, amikor elfelejtett a fiam. Este azonban megszólalt a csengő, és egy csokor orgonával állított be. Azt azért meg kellett szoknom, hogy az anyáskodó énemet már csak Álmoson tudom kiélni, hiszen Bence már felnőtt – mesélte a színésznő.

– Bence azt szokta mondani: „Anya, te olyan vagy nekem, mintha a testvérem lennél.” Ezzel a kettőnk között lévő kis korkülönbségre utal. Nagyon korán szültem, és őszintén megmondom, teljesen éretlen voltam a gyerekneveléshez, közben viszont nagy volt a felelősség. Igyekeztem megfelelni, de nem tudtam mindig ezerszázalékosan teljesíteni. Viszont nagyon jó barátok lettünk, ami szülőként is nagyon sokat segített nekem a nevelésében. Nem érzem magam öregnek, de már nehéz elképzelni, hogy 22 éve a hasamban volt, hiszen itt egy felnőtt ember, aki már a saját életének felnőttproblémáit osztja meg velem. Álmossal más a helyzet: nála még mindig élvezem az anyai gondoskodást: reggelit csinálok, kikészítem a ruháit, edzésre viszem. Szeretném ennek minden percét kiélvezni, amíg lehet. Néha mondjuk nehéz lehet neki, mivel hajlamos vagyok túlaggódni bizonyos dolgokat: a múltkor egy fociedzésén voltam, ahol picit megsérült, és már rohantam is, hogy segítsek neki, pedig folyamatosan azt mondogatta: „Nyugi, anya, nincsen semmi baj!”


A színésznő igyekszik minél több időt tölteni gyerekeivel és férjével, Szarvas Attila színművésszel. Ez nyáron a legkönnyebb, hiszen ilyenkor a főváros zaját vidéki nyugalomra cserélik.

Fotó: Csudai Sándor

– Nyáron elköltözünk Budapestről, a bálványosi kis házunkba a kutyákkal, cicákkal együtt. Néhány darabbal azonban ilyenkor is járjuk az országot, például az Újszínház társulatával is turnézunk. Ennek első állomása Békéscsaba lesz, ahol a A vörös bestiában egy meglehetősen szabad szellemű, ledéren öltözött amerikai feleséget alakítok. Ilyenkor egy előadás erejéig csitul bennem az anyatigris, de csak addig, amíg haza nem érek a családomhoz, a fiaimhoz.

Kapcsolódó Cikkek