EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Gyorsabb lesz eljutni a Balatonra

A Balaton déli partján teljesen megújul a vonatközlekedés, de a pécsiek, baranyaiak örömére a Fonyód–Kaposvár vonalon is fejlesztenek.

A beruházásnak köszönhetően az eddig csigalassúságú tempóról a vonatok Fonyódig 80 kilométer per órás sebességgel mehetnek, a déli parton pedig 120-szal száguldhatnak. Mindezek mellett a 67-es út 2×2 sávosra bővül Kaposvár és a Balaton között, így a baranyai nyaralók nemcsak vonattal, hanem autóval is sokkal gyorsabban juthatnak el a magyar tenger partjára.

Fotó: Csudai Sándor

A gyorsforgalmi út várhatóan 2019-re készül el.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.