2018. január 24., szerda
Timót

Külföld

Gyújtogattak három svéd település menekültszállásain

Három település menekültszállásain gyújtogattak ismeretlen tettesek Svédország déli részén, a tűzesetek miatt 300 migránst kellett kitelepíteni – közölték a svéd hatóságok szerdán.

A gyújtogatókat egyelőre nem sikerült kézre keríteni. A vaxjói, borrbyi és malillai tűzben senki sem sérült meg.

Vaxjo településen egy menekültszállóként használt hotel melletti kávézó és táncterem égett le. A svéd rádió szerint a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, mielőtt átterjedtek volna a szomszédos Hotel Butapalats-ra, azonban elővigyázatosságból kitelepítették a szállóban tartózkodó mintegy 200 menekültet.

Borrby-ban és Malillában menekülteknek ideiglenesen otthont adó épületeket gyújtottak fel.

2015-ben rekordszámú, 163 ezer migráns nyújtotta be menedékkérelmét a svéd hatóságoknak. A skandináv országban az elmúlt évben nőtt az idegenellenesség, és több menekültszállót gyújtottak fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  A portugáliai Nazaré partjait évről évre lepik el az óriáshullámokra vadászó szörfösök azzal a céllal, hogy végre valaki megdönti Garrett McNamara 2011-es rekordját, amikor egy 23 méteres hullámot lovagolt meg a portugál paroknál.

 • Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Egy elszabadult házibulihoz riasztották a norvég rendőröket, akiket a helyszínre érkezés után egy 21 éves srác, hógolyóval és más egyéb tárgyakkal dobált meg így kifejezve nemtetszését, amiért az egyenruhások véget vetettek a bulinak.

 • Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Véleménycikkben állt ki Magyarország és a magyar kormány mellett Peter Roff amerikai újságíró, politikai szakértő. Szerinte Magyarországon szó sincs egypártrendszerről, ezért véleménycikkében annak adott hangot, hogy felesleges a magyarországi választásokba beavatkoznia az USA-nak – írja a Figyelő.