EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Belföld

Ha a családok erősek, Magyarországnak van jövője

A kormánypártok szerint a társadalom alapköve a család, ha a családok erősek, Magyarországnak van jövője, ezért el kell érni, hogy fenntartható demográfiai fordulat következzen be.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján üdvözölte, hogy Magyarországon rendezik a Családok világtalálkozóját. A tanácskozásra családpolitikai szakemberek, politikusok érkeznek a világ minden tájáról, akik egyetértenek abban, hogy a jövő a családokban rejlik – mutatott rá.


A kormánypárti politikus szerint Európa sorsdöntő válaszút előtt áll, és mindenkinek el kell döntenie, mit támogat. Idézve II. János Pál pápa szavait azt mondta: drámai összecsapás közepén állnak, a jó és a rossz, az élet és a halál kultúrája között kell választani, s osztoznak abban a felelősségben, hogy feltétel nélkül az életet válasszák. A Fidesz és a KDNP éppen ezért áll a gyermekek és a családok oldalán – hangsúlyozta.

Ugyanakkor azt látják, hogy a magyar baloldal migránspárti politikához asszisztál, ami a családok és a nemzet legyengítéséhez is vezet. Kormányzásuk alatt nem volt érték a család, a baloldal elvett mindent a családoktól, a nekik járó adókedvezményt, s megszorításokkal, adóemelésekkel sújtotta őket. Elvette az otthonteremtési kedvezményt, hagyta, hogy a családok devizahitelbe sodródjanak, s az otthonokra a bankok tegyék rá a kezüket – sorolta. Ma is rendszeresen támadják a családokat és az őket támogató intézkedéseket – mondta, s kitért arra, hogy ha rajtuk múlna, nem lenne se családi adórendszer, se hároméves gyes, gyed extra, valamint otthonteremtési támogatás.


Hollik István kiemelte: el kell érni, hogy Magyarországon fenntartható demográfiai fordulat következzen be, a 2018-as költségvetést ennek jegyében tervezték, amely lehetővé teszi, hogy a családok előrébb léphetnek.

Továbbra is biztosítják a családi adórendszert, nő a kétgyermekesek adókedvezménye, még több forrás jut a családok otthonteremtésére, az ingyenes gyermekétkeztetésre, és tankönyvellátásra. Folytatják az adócsökkentést, s a béremeléseket, hogy még több pénz maradjon a családoknál-

Összegzése szerint a bevándorláspárti baloldallal szemben a születő magyar gyermekekkel és nem migránsok betelepítésével akarják megoldani a Magyarországot sújtó demográfiai válságot.

A KDNP-s országgyűlési képviselő újságírói kérdésre arra a sajtóhírre, miszerint orosz forrásokhoz juthatott a Jobbik egy fehérorosz közvetítőn keresztül, azt mondta: ha a hír igaz, akkor kimondható, hogy a Jobbik külföldi érdekeket szolgál. Hozzátette: meg kell vizsgálni, hogy igazak-e a cikk állításai, s ha igen, vizsgálatot fognak kezdeményezni.

A nemzetgazdasági tárca és a Századvég között kötött szerződésekről azt mondta: indokolt lehet, hogy speciális szakpolitikai kérdésekben külön megállapodás szülessen. A jogszabályokat ugyanakkor mindenkinek be kell tartani – rögzítette, hozzátéve: úgy látta, a minisztériumok és a kormány eddig betartotta és ezután is betartja azokat.

Lázár: százmilliárd forint lehet a gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége

Lázár János miniszter szerint százmilliárd forint lehet a miniszterelnök által csütörtökön bejelentett, a gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón kérdésre azt mondta, az intézkedések egy része, a diákhitel csökkentése, illetve a jelzálog-jóváírás 2018-tól lesz érvényes.

Egy másik kérdésre hozzátette: a parlament 2018-ig meghatározta a kétgyermekes családok adókedvezményét. Az a kérdés, hogy 2019 után mi fog történni: bővíteni fogják a kétgyermekes és a háromgyermekes családok adókedvezményét is – mondta.

Lázár János szólt arról is, a kormány támogatta, hogy ötvenezer forintos nyugdíjkiegészítést kapjon havonta az a szülő, aki 20 éve folyamatosan ápolási díjat kap, mert súlyosan beteg gyermekét otthon gondozza.

Kapcsolódó Cikkek