EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Veszprém

Hajszálon múlt a bronzérem

Hiába nyert öt góllal a PLER ellen, idegenben szerzett kevesebb találata miatt lemaradt a másodosztályú kézilabda-bajnokság dobogójáról a Telekom Veszprém U23-as csapata.

Vasárnap délelőtt ki-ki mérkőzésen, a bronzérem megszerzéséért lépett pályára a Telekom Veszprém U23-as együttese a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság szezonzáró találkozóján. A 32 ponttal negyedik helyen álló mieink a 34 egységet gyűjtő PLER-Budapest együttesét fogadták a közel telt házas Tüzér utcai sportcsarnokban.


Az első félidőben fej fej mellett haladt a két csapat (Fotó: Zatkalik Dániel)

A két csapat őszi összecsapásán a fővárosiak örülhettek az ötgólos győzelmüknek (32-27), s mivel pontazonosság esetén az egymás elleni gólkülönbség dönt, a „kis Veszprémnek” hattal kellett volna nyernie ahhoz, hogy biztosan előzzön a tabellán.

Gyene és Farkas gólváltásával indult a találkozó, és a folytatásban is fej fej mellett haladtak a csapatok. Tíz perc játék után 5-5-ös állást mutatott az eredményjelző, Farkas számára pedig piros lapja miatt véget is ért a találkozó. Gyene és az ellenállhatatlanul játszó Szita büntetett (12. perc: 8-6). A következő negyed órában rendre a mieink ragadták magukhoz az előnyt, a Veszprém játékát ügyesen lassító PLER azonban nem akart leszakadni (30. perc: 16-16). Kellettek Kránitz bravúrjai is, aki ziccerek sokaságával tartotta meccsben övéit.


Hiába küzdött a Veszprém, lecsúszott a dobogóról (Fotó: Zatkalik Dániel)

Négy-kettes szériával startolt a „kis Veszprém” a fordulást követően: Tóth triplázott, Molnár pedig lerohanás végén volt pontos (36. perc: 20-18). Borbély több nagyobb védéssel támogatta a társakat, akiknek játékán olykor érezhető volt a teher: a szokottnál gyengébb százalékkal váltotta gólra lehetőségeit a Telekom. Az utolsó tíz percre is kétgólos előnnyel fordult a Veszprém, amely megérezte a dobogó közelségét, s még nagyobb sebességre kapcsolt. Több lehetőségük is akadt a játékosoknak, hogy tovább növeljék előnyüket, de ebben az időszakban a szerencse sem állt a mieink oldalára, Schmid dudaszó előtt esett gólja pedig azt jelentette, hogy idegenben lőtt több góljának köszönhetően a PLER-Budapest léphet fel a dobogó harmadik fokára.

– Nem vagyunk csalódottak, hiszen rengeteget léptünk előre – értékelt Tombor Csaba edző. – Tizennégy egységgel szereztünk többet ebben a szezonban, mint tavaly. Köszönöm a stáb egész éves munkáját, külön kiemelve Josep Espar Moyát, aki nélkül nem tudnánk ezen a szinten játszani. Sajnálom a mai meccset, hiszen icipicin múlt, hogy a mi nyakunkba kerüljön az érem. Fiúkból férfivá lettek játékosaim.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.