EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Hamisan vádolt Botka titkárnője

A Szegedi Járásbíróság felmentette Szabó Bálint jogászt, akit Botka László titkárnője azzal vádolt meg, hogy megfogta és meglökte őt.

Az eset után a Szeviép-károsultakat is képviselő jogászt rendőrök vitték el és garázdasággal vádolták meg. A felmentő ítélet után Szabó Bálint feljelentést tett az ellen felhozott hamis vád miatt.


Lassan nem marad olyan közvetlen munkatársa Botka Lászlónak, aki valamilyen büntetőügyben ne lenne személy szerint érintett vagy elkövetőmondta a jogász. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy Botka László titkárnője hamisan vádolt engem, s ez alapján vontak büntetőeljárás alá” – közölte Szabó Bálint a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján. Megjegyezte, a Btk. szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ha a hamis vád alapján az érintett ellen büntetőeljárás indul. „Azt állítom, hogy Botka László titkárnője elkövette ezt a bűncselekményt, ezért feljelentést tettem a megyei főügyésznél” – idézi Szabó szavait a Szegedma.hu.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.