EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Harapni fognak az ökölvívóink

Új elnökséghez új helyszín dukál: az immár Erdei Zsolt által vezette ökölvívó szövetség a Duna Arénában tartotta azt az elnökségi ülését ahol kiderült, milyen magyar válogatott utazik majd az Európa bajnokságra.

Ifjabb Balzsay Károly már nem csak szövetségi kapitány, az edzői bizottságot is ő vezeti

Átláthatóság, mérhetőség és sikerorientáltság! Erdei Zsolt elnök szerint munkatársaival együtt ezek a vezérelvek mentén dolgoztak az elmúlt hónapban, melynek köszönhetően a tatai szakmai konferencián elfogadták az új etikai kódexet és az átigazolási szabályzatot. Erdei elmondta, hogy újraválasztották  az edzőbizottságot, melynek elnöki posztjára a szövetségi kapitányt, ifjabb Balzsay Károlyt állították.


– Szeretnénk új életet lehelni az edzőbizottságba és havonta fogunk ülésezni, és ott tényleges problémákról és a megoldásokról tárgyalni – mondta ezzel kapcsolatban ifjabb Balzsay Károly, aki büszkeséggel számolt be a hétvégi remek magyar sikerekről Belgrádban, és szólt a magyar eredményektől sem mentes utánpótlás versenyekről is Podgoricán és Nyitrán.  – Belgrádban Harcsa három győzelemmel szerzett aranyérmet, a döntőben olyan harmadik menetet produkálva a török fiú ellen, hogy így még nem láttuk bokszolni. A feladat egyértelmű, ezt a formát kell megtartani az ukrajnai EB-ig. A fiatal Kovács Richard négy nap alatt négy meccset vívott és csak az utolsón kapott ki az EB ezüstérmessel szemben. A torna végére sajnos elfáradt, de ez érthető, mert ez volt élete első ilyen sikerrel zárult tornája.
A szövetségi kapitány elmondta, hétfőtől központi felkészülés kezdődik Tatán, majd 15-étől 5-6 ország jelenlétében indul a kesztyűs edzőtábor. Egy héten keresztül délutánonként csak ökölvívás lesz a program, majd a teljes csapatot szeretnék Harkivba küldeni.
– A következő hetekben nagy lendületet vesznek a fiúk és harapós csapatot ígérek a júniusi EB-re – mondta Balzsay.

Megay Róbert gazdasági igazgató többek közt elmondta, hogy a szövetségben rendben lezajlott az átadás-átvétel és szólt arról is, hogy az új struktúrájába nem terveznek főtitkári munkakört, inkább operatív igazgatói állás betöltése van napirenden.
– A szerződés ellenére az EMMI-től még nem kaptuk meg az idei évhez a finanszírozást. A MÖSZ előző elnökségének köszönhető megtakarítások terhére sikerült a régiókat és a klubokat előfinanszírozni az év elején. A jövőben a régiókra óriási szerep hárul majd, ők tartják majd a szoros kapcsolatot a területükre eső egyesületekkel. A régiók lesznek a felelősök az egyesületeik gazdálkodásáért, a szövetség pedig elszámol az EMMI-nél. Ez a rendszer január 1-től lép majd életbe.


Kapcsolódó Cikkek