2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Dunaújváros

Három a magyar igazság

Harmadik alkalommal készülnek megdönteni a dunaújvárosiak az újraélesztési rekordot. Az idei cél a legutóbb Szombathelyen felállított 240 órás eredmény túlszárnyalása. Ezt pontosan egy nappal kívánják felülmúlni Dunaújvárosban, azaz 264 órán keresztül terveznek újraéleszteni. 

Széles körű összefogás a rekorddöntésért
fotó: szervezők

Május 16-án kezdték meg a tizenegy naposra tervezett újraélesztési rekordkísérletet a vállalkozók a dunaújvárosi Dózsa Mozicentrumban. A résztvevők önként jelentkezhettek a rekorddöntésre. Az idén (is) számos középiskola (köztük a Lórántffy, a Dunaferr, a Rudas és a Bánki Szakközépiskola, illetve a Széchenyi Gimnázium), valamint a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház is „delegált” csapatokat az újraélesztésre. Utóbbi intézményből többek között a sebészeti, valamint a sürgősségi osztály dolgozói csatlakoztak a kezdeményezéshez.


Nemcsak dunaújvárosi, hanem perkátai, nagyvenyimi és pusztaszabolcsi önkéntesek is hozzájárultak a rekordkísérlet (remélt) sikeréhez, de a rendőrség, a mentők a büntetés-végrehajtás és több helyi vállalkozás munkatársai is bekapcsolódtak.

A szervezőbizottság összetétele is jól mutatja, hogy széles körű társadalmi összefogás áll a háttérben, hiszen Nagy Attila, Kisapostag polgármestere, Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok, dr. Máté Ágnes, a Szent Pantaleon Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője és Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője áldozatos munkájának köszönhető, hogy Dunaújváros harmadszor is „nekifut” a rekorddöntésnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.