EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Hatszáz kilogram metamfetamint akartak átcsempészni a határon

Hatszáz kilogrammos metamfetamin szállítmányt foglalt le, valamint felszámolt egy kábítószeres bandát a kínai és a Fülöp-szigeteki rendőrség – írta hétfőn egy kínai lap a nemzeti kábítószer-ellenőrzési bizottság (CNNCC) bejelentésére hivatkozva.

A Sanghaj Zsipao című újság azt írta, hogy május elején Fucsien tartományban egy hatósági akcióban 12 embert vettek őrizetbe, akiket határokon átívelő kábítószer-kereskedelemmel vádoltak. Május 25-én kiderült, hogy az őrizetbe vettek közül ketten a drogot olyan számítógépes nyomtatókban rejtették el, amelyek már átestek a vámhatósági vizsgálatokon a Fülöp-szigeteken.


A kínai partnerektől kapott értesülések alapján a Fülöp-szigeteki rendőrség Valenzuela városban hajszát indított egy gyanúsított elfogására. A művelet sikerrel járt és lefoglalták a számítógépes eszközökbe rejtett kábítószert.

A kínai drogszabályozási bizottság beszámolója szerint a két ország rendőrségének ez volt a legjelentősebb fogása azóta, hogy Kína és a Fülöp-szigetek tavaly októberben, a kábítószer-ellenes küzdelem jegyében, megállapodást írt alá az ilyen bűncselekmények felgöngyölítésére.

Kapcsolódó Cikkek