2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Hiba a DK sajtóanyagában

Gyurcsány Ferenc pártjának, a DK-nak sikerült egy ténybeli hiba alapján megfogalmazott sajtónyilatkozatot eljuttatni az MTI-hez, és így a sajtóhoz is.

DK: Orbán álciviljei több közpénzt kaptak, mint az összes ellenzéki párt együttvéve – címmel adták ki a közleményt, azonban a pártnak a CÖF közpénzből való támogatásaival kapcsolatos állítása matematikai képtelenség. A Gyurcsány-párt által említett, 500 millió forint körüli összegnek az összes ellenzéki párt állami támogatása mindenképpen a többszöröse – írja a 888.hu.


A lap emlékeztet arra, hogy a pártok és pártalapítványok támogatására tavaly és idén is változatlanul 3,8 milliárd forintot fordítottak a büdzséből.

Így a Fidesz mintegy 877 millió, a KDNP közel 153 millió, a Jobbik csaknem 476 millió, az MSZP 427 millió, az LMP pedig megközelítőleg 174 millió forint költségvetési támogatásból részesülhet. A frakcióval nem rendelkező pártok közül az Együtt csaknem 134 millió forintot, a DK 132 milliót, a Párbeszéd közel 107 milliót, a Magyar Liberális Párt pedig mintegy 71 millió forintot kaphat – olvasható a 888.hu részletezésében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek