2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Nyíregyháza

Hódító körúton a PánPéter zenekar

A nyíregyházi Pán Péter formáció igazán új hangzásvilággal képviselteti magát a fiatal zenészek generációjában. A 2015 végén alakult csapat mára trióként folytatja munkásságát, elmondásuk szerint dinamikus future rockot játszanak, elektronikus elemekkel vegyítve. Teremi Dávid (ének, gitár), Sanka Dömötör (dob) és Vilmányi Gábor (basszusgitár, vokál) mesélt arról, hogy honnan indultak, és hogyan jutottak el az országos dalpremierig.

– 2015-ben kezdtünk el zenélni, öt fővel kezdtünk, ami két év alatt leredukálódott a triónkra. Körülbelül egy éve vagyunk hárman. Az volt az alapelv, hogy csináljunk valami modern dolgot, de az maradjon rockzene, az, amit igazán szeretünk. Nyilván az ember azt tudja a legjobban csinálni, amiben benne van a lelke. Úgy gondolom, mostanra azt is elmondhatjuk, hogy a legújabb lemezünkre megtaláltuk a saját hangunkat – árulta el a zenekar énekese, Teremi Dávid.


PánPéter zenekar (Fotó: PánPéter)

Mégis mit jelent az, hogy future rock? – kérdeztük. – Ez egy nagyon megosztó irányzat, de számunkra csak azt jelenti, hogy egy „alap” rocktrióval – tehát dob, basszusgitár, gitár olyasvalamit csinálunk, amiben van egy olyan dolog, ami a modern hangszerelést hozza magával. Például elektronikusan szólal meg a dob, és ez a hangzásvilág, ezek az effektek határozzák meg a zenét – ecsetelte a Pán Péter dobosa, Sanka Dömötör.

A fiatalok mára meghatározó jelenségnek számítanak Nyíregyháza zenei életében, számos városi rendezvényen láthatjuk őket a színpadon. Legutóbb a Helló Nyíregyháza! és a Sóstói Múzeumfalu motorostalálkozóján léptek fel, és elképesztő hangulatot csináltak.


– Fantasztikusak voltak a városi koncertjeink, úgy éreztük, tetszett a közönségnek, amit csinálunk. Jó volt látni, hogy a hűvös idő ellenére is sokan álltak a színpad előtt, és élvezték ezt az egészet, szerintem mindenki megtalálja a stílusunkban azt a pontot, amely közel áll hozzá – mondta Vilmányi Gábor, aki a basszusgitárért és vokálért felelős.

Több nyíregyházi nagyrendezvényen is felléptek már (Fotó: PánPéter)

A srácok energikusságának és akaraterejének meglett az eredménye, hiszen április 23-án a Petőfi rádió Dalra magyar című műsorában vendégeskedtek, és itt debütált a Minden közepén című daluk, amelyhez már videóklip is készült.

– Óriási élmény volt ez számunkra, biztos, hogy az országos dalpremier mérföldkő a zenekar életében. És persze nincs megállás, május közepére két klippel is készülünk, egy szövegvideós verzióval és a Nem érdekel című dalhoz egy szabadtéri nagy klippel. A lemez mind az öt dalához szeretnénk videót készíteni, és reméljük, hogy ezt meg is tudjuk valósítani az elkövetkezendő hónapokban – mondta végezetül Sanka Dömötör.

Kapcsolódó Cikkek