EUR: 323,36 Ft
CHF: 287,68 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Holtában is bűnhődik a tényői családirtó

Holtában sem nyugodhat közös sírban feleségével és két kislányával a tényői családirtó. Miután a férfi lemészárolta őket, öngyilkosságba menekült, majd Tényőtől 21 kilométerre, Győrben temették el. A gyilkos otthonába a fivére költözött, akit nem nyomasztanak a rossz emlékek, hiszen a győri rendőrségen nyomozóként dolgozik.

A horrorház, a rémségek háza. Csak így emlegetik a tényőiek a 2010. március 15-én történt családi tragédia helyszínét, ahol az egyik rokon a gyerekszobában vérbe fagyva találta az ötéves Sz. Blankát, a nyolcéves Sz. Ajnát és édesanyjukat, Virágot. Baltával ölték meg őket. A családfő, Sz. Kolos a garázsban felvágott erekkel, átvágott torokkal, holtan feküdt. A helyieket megrázta a hír, hiszen addig erőszakos bűncselekményekről csak a tévéből és az újságokból értesültek. Sokáig reménykedtek, hogy nem a belsőépítészként dolgozó apa irtotta ki a családját, hanem egy átutazó idegen, aki sosem jön vissza. A nyomozás során azonban beigazolódott: Sz. Kolos kegyetlen módon kivégezte a feleségét és két kisgyermekét, majd öngyilkos lett.


– A fiaim hozták a szörnyű hírt, hogy a lányom és az unokáim nincsenek többé. Öt hónappal később a feleségem is utánuk ment, belehalt a bánatba. Nincs nap, hogy ne gondolnék rájuk. Sosem bocsátom meg a gyilkos vejemnek, amit tett. A temetés után Kolos rokona a feleségével egyszerűen elfoglalta a lányomék házát. Tőlem engedélyt nem kért hozzá, pedig a telket én adtam Virágnak ajándékba – mondta a Lokálnak a 81 éves Koncz Józsi bácsi.

A ház azóta sincs bevakolva. Az udvaron egy trambulinon épp két kisfiú ugrált, még nem is sejtik, milyen szörnyű titkot rejtenek a gyerekszoba falai. Édesanyjuk nem szeretett volna nyilatkozni.


– Hét éve március 15-e már nem a nemzeti ünnepet, hanem ezt a borzalmat jelenti számunkra. Megdöbbentünk azon, hogy a gyilkos testvére, aki Győrben dolgozik nyomozóként, és felesége váratlanul beköltözött a rémségek házába, hiszen még az idegent is elriasztja, ami ott történt! – sóhajtja egy neve elhallgatását kérő asszony.

A tragikus sorsú család a tényői temető domboldalán, öreg hársfák tövében nyugszik. A síron a középső keresztre az édesanya leánykori nevét vésték, kétoldalt pedig a kislányok, Blanka és Ajna álmát a kedvenc játékaik – egy-egy pici póni – őrzik.

Kapcsolódó Cikkek