EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Homofób támadó nyomott tortát a Qantas Airways vezetőjének arcába

Tortát nyomott a Qantas Airways ausztrál légitársaság épp nyilvános beszédet tartó vezetőjének arcába egy férfi, mert nem tetszik neki, hogy Alan Joyce támogatja az azonos neműek házasságának legalizálását.

A homoszexualitását nyíltan vállaló 50 éves Joyce félezer ember előtt tartott beszédet kedden egy perthi szállodában, amikor Tony Overheu előbukkant a kulisszák mögül és az arcába nyomott egy tányér habos citromos pitét.


A korábban birkatenyésztőként dolgozó 67 éves Overheu közleményében azzal vádolta meg a légitársaságot és minden egyéb olyan céget, amely támogatja az azonos neműek házasságát, hogy “munkahelyi megfélemlítéssel próbál lelkileg manipulálni”.

A rendőrség szerint a férfi ellen hamis adatok megadása miatt emeltek vádat. Az ügyben folytatódik a vizsgálat.

Az ír származású Joyce egyike volt annak a harminc ausztrál vállalati vezetőnek, aki idén márciusban levelet írt Malcolm Turnbull miniszterelnöknek, felszólítva az ausztrál parlamentet az azonos nemű személyek házasságának legalizálására.

Az egyik perthi rádiónak nyilatkozva Overheu elmondta, hogy már órákkal Joyce beszédének kezdete előtt elbújt a színfalak mögött. Azért esett a választása előző este a cukrászdában a habos citromos pitére, mert “az tűnt a leglágyabbnak, és a legkevésbé olyannak, amely sérülést okozna”.

A férfi később e-mailben kért bocsánatot Joyce-tól a tettéért.

Kapcsolódó Cikkek