EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Hongkongi versenyző is indult a csabai versenyen

A 38. nemzetközi sportgálát és a 23. futógálát rendezte meg a Békéscsabai Atlétikai Club a közelmúltban. A megmérettetések pedig nemcsak az indulóknak, de az érdeklődőknek is igazi látványosságot jelentettek, ugyanis a gyaloglásban például az igazolt sportolók kvalifikációt szerezhettek a londoni világbajnokságra, ezért sok külföldi induló, például egy hongkongi hölgy is megmérettette magát.

A gyaloglóverseny 20 kilométeres távon zajlott, és egy hivatalos IAAF szintteljesítő verseny volt a világbajnokságra, emellett magyar Szuper Liga-verseny, és Magyarország 2017. évi gyaloglóbajnoksága is volt, tehát valóban volt ok az izgalomra!


Fotó: Szabó Judit
38. nemzetközi sportgála és a 23. futógála

A futóversenyekre az igazolt sportolók mellé már amatőr érdeklődőket is vártak a szervezők, itt a leghosszabb táv 6000 méter volt. Emellett iskolai és céges csoportoknak, valamint családoknak váltófutást is rendeztek. Aki pedig inkább csak nézőként szeretett volna részt venni a sportnapon, az is tehetett valamit az egészségéért, ugyanis lehetőség volt például vércukorszint-mérésre is.

Az igazolt sportolók a következő számokban indulhattak:

 • 20 km-es nemzetközi gyaloglóverseny – férfi, női egyéni
 • Magyarország felnőtt 20 km-es gyalogló- egyéni és csapatbajnoksága – férfi, női
 • 20 km-es gyalogló magyar Szuper Liga-verseny
 • Magyarország U23 20 km-es gyaloglóbajnoksága – férfi, női
 • Magyarország fiatalkorúak hosszú távú gyaloglóbajnoksága

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.