EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XXI.kerület

Igazi jó kis közösségi kert lesz a Rákóczi!

A csepeli önkormányzat sikerrel pályázott a főváros TÉR_KÖZ pályázatán a Rákóczi Kert és Közösségi Ház megújítására. Az elnyert 190 millió forint mellett a kerület saját forrással is részt vesz a munkákban.

A Rákóczi Kert fejlesztési terveibe a helyi lakosságot is bevonták. A közösségi házon elsősorban energetikai célú és homlokzatfelújításokat hajtanak végre, emellett építenek egy futókört, felújítják a sportpályát, sőt: egy szerszámtárolóval felszerelt közösségi kertet is kialakítanak.


A közösségi házon energetikai korszerűsítést hajtanak végre (Fotó: Sáfár Tibor)

Az ide tervezett gumidombos kisautópálya, a Rákóczi kerti játszótér megújítása és bővítése, valamint a különböző okos fejlesztések pedig új lehetőséget jelenthetnek a csepeli közösségi élet alakításában.

A gyerekek is jobb körülmények között focizhatnak majd ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ha esik, ha fúj, itt jól játszhatunk! ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.