EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Íme az egyik legnagyobb olajban úszó roncstelepe – Fotók!

A világ egyik legrégebb ideje lakott városában található meg Ázsia legnagyobb roncstelepe, a Mayapuri Junkyard, ahol hatalmas terülten zajlik a különböző járművek szétszerelése és persze a kereskedelme is. Bármilyen különös az éjjel nappal működő túlzsúfolt műhelyekben pár óra alatt bármit képesek lebontani, a biciklitől kezdve akár egy hajót is képesek szétszedni.

A szorgos hangyaként sürgölődő munkások egy  nap alatt több száz járművet képesek feldarabolni, hogy az alkatrészeket eladják az újabb roncsjelölt gépekhez. A fémszagtól átitatott telep éves forgalma meghaladja a 600 millió dollárt is.


A textil kereskedelemről elhíresült Indiának az utóbbi időben fellendülőben van a nehéz ipara, főképp állami támogatásnak köszönhetően, munkát biztosítva ezzel az a szegényebb réteg férfiai  számára. Hiába szüntette már meg a törvény a kasztok szerinti besorolást, még ma is  uralkodó tendencia a szélsőségek és mély szegénység országban, az osztályok közötti átjárhatatlanság és kilátástalanság érzése. Becslések szerint legalább száz millió ember él az utcán vagy a nyomornegyedekben, ahol szörnyű körülmények között él a világ legszegényebb embereinek egy harmada.

Kapcsolódó Cikkek