2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Kecskemét

Ingyenes a belépés az Öttusa Világkupára

A Magyar Öttusa Szövetség május 4-e és 8-a között rendezi meg a 2017. évi Öttusa Világkupát Kecskeméten. A jeles sporteseményen 27 ország 148 versenyzője képviseli ezt a rendkívül összetett sportágat.

A Kecskeméti Fürdő-Aqua Étteremben április végén tartott sajtótájékoztatón megjelent Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Havas Csaba Endre, a Hírös Sport Nonprofit Kft. logisztikai osztályvezetője. És itt voltak a sportvezetők is: Vörös Zsuzsanna, a MÖSZ általános alelnöke, Gallai István, a MÖSZ főtitkára,  Martinek János, a MÖSZ férfiszövetségi kapitánya, Kállai Ákos a MÖSZ női szövetségi kapitánya és Kármán Sándor, a MÖSZ versenyigazgatója.


A májusi Öttusa Világkupa kapcsán összehívott sajtótájékoztatón épp Szeberényi Gyula Tamás beszél.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét sportért felelős alpolgármestere beszélt a városban évek óta zajló sportcélú fejlesztésekről, amelyeknek köszönhetően már negyedik alkalommal ad otthont városunk az Öttusa Világkupának. – Ennek egyrészt nagyon örülünk, másrészt visszaigazolódni látjuk ez irányú törekvéseinket – mondta.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyesen bejelentette, hogy az Öttusa Világkupa sporteseményeinek – amelyek a megszokott helyszíneken zajlanak – látogatása a nézők számára ingyenes. Az úszást a Kecskeméti Fürdőben, a vívást a Messzi István Sportcsarnokban, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezik meg.

A verseny komolyságát jelzi, hogy a női mezőnyben 2012-es olimpiai bajnok, a férfiak közt pedig 2012-es és 2016-os olimpiai bajnokok, valamint rengeteg világranglistás öttusázó is szerepel Kecskeméten.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.