EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Ismét bevették az egri várat

A címben szereplő kijelentés nem azt jelenti, ami a török kor idején történt, bár kétségtelen, hogy a férfi vízilabdások bajnoki döntőjének első meccsén legalább olyan nehéz dolga volt a Szolnoki Dózsa-Közgépnek, mint annak idején I. Szulejmánnak. Utóbbi kudarcot vallott, Varga Dénesék ostroma viszont eredményre vezetett.

Mivel a hevesiek a középszakasz első helyén fejezték be a pontvadászatot, kiemeltként vághattak neki a finálénak. Ez azt is jelentette, hogy az első mérkőzést otthon játszhatták Decker Ádámék. Ahogy az egy Eger–Szolnok rangadónál lenni szokott, egyből egymásnak estek a felek, nem kíméltek senkit és semmit. Az utolsó negyed volt döntő fontosságú, amelyet 5-1-re hoztak a Tisza-partiak, 13-7-es győzelmükkel pedig lépéselőnybe kerültek az aranyéremért folyó harcban.


Prlainovics (jobbra) már első szolnoki évében magyar bajnok lehet (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ez pedig még nagyobbra nőtt a második összecsapáson, amelyet a Szolnoki Vízilabda Arénában tartottak. Dabrowski Norbert tanítványai az egyenlítés vágyával ugrottak a medencébe, és az első nyolc percben kétgólos előnyre tettek szert. A második negyedben azonban a Vámos Márton vezette Dózsa robbantott, és sorozatban négy góllal megfordították a mérkőzést. Az Eger a végjátékra belefásult, így a második összecsapást 9-6-ra hozta a Szolnok, reménytelen helyzetbe sodorva riválisát.

Nagy küzdelem vár Hosnyánszkyékra (fehérben), ha bajnokok akarnak lenni (Fotó: MTI/Komka Péter)

Mivel a harmadik találkozó lapzártánk után ért véget Egerben, csak reménykedhetünk abban, hogy mire ezeket a sorokat olvassák, újabb bajnoki címének örülhet Cseh Sándor és gárdája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.