2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Békéscsaba

Ismét történelmi győzelem!

Hosszú szezonon vannak túl a békéscsabai versenyzők: számos hazai és nemzetközi mérkőzés, megpróbáltatás, sérülés – viszont semmi sem szegte kedvét az együttesnek. Ugyanazt a lendületet mutatták a rajongóknak minden mérkőzésen, teljes erőbedobással küzdöttek, a vége pedig ismét a bajnoki cím volt. Természetesen a lányok kemény munkája mellett ki kell emelni a szakmai stáb és a város vezetésének támogatását is.

Április 24-én játszották a bajnoki döntő harmadik mérkőzését, a szabályok szerint ugyanis csak három győzelem után hirdethetnek magyar bajnokot. A BRSE tehát rögtön az első három mérkőzést megnyerte a Vasas ellen. A hangulatot az is fokozta, hogy a döntő játszmát hazai pályán, hazai közönség előtt vívhatták a csabai lányok, akik ezzel a győzelemmel megőrizték itthoni veretlenségüket, amely 2015 májusa óta tart.


Fotó: Fekete Róbert
A zsinorban negyedik alkalommal Magyar Bajnok BRSE

A mérkőzést szokás szerint remekül kezdték a hazaiak, és a meccs elején megszerzett előnyt taktikus, hatékony játékkal megőrizték az első szett végéig. A második és a harmadik felvonásnak már voltak olyan időszakai is, amikor nem volt azonos súlycsoportban a BRSE és a Vasas csapata, így a Békéscsaba a vártnál is simábban győzött.

Az önfeledt ünneplés pillanata Fotó: Fekete Róbert

Fotó: Szabó Judit
Köszöntötte a Város a Magyar Bajnok csapatot.

Az ünneplés pedig azóta is tart, a lányokat például egy városi ünnepség keretében Szarvas Péter polgármester, Kiss Tibor alpolgármester és Bíró Csaba, az önkormányzat szakbizottságának elnöke méltatta. A röplabdásokat és a szakmai stáb tagjait egyesével szólították a színpadra, ahol mindenkinek lehetősége volt megosztani pár gondolatot az összegyűlt szurkolókkal, akik valóban tömeget alkotva örültek a sportolóknak. A lányok megköszönték a szurkolók támogatását, vagy kiemeltek egy-egy mérkőzést, ami számukra fontos volt a szezonban. De abban mindannyian talán egyetértettek, hogy sok nehéz meccs van mögöttük, sok győzelmet értek el, ezzel magasra téve a lécet a következő szezonra. Baran Ádám, a BRSE elnöke azt emelte ki, hogy szeretnék még tovább építeni, fejleszteni a csapatot, az új szezonra megfogalmazott célkitűzéseket, változtatásokat pedig hamarosan megosztják a nagyközönséggel is. Szarvas Péter arról számolt be, hogy egy ilyen nagyszerű, felkészült, szorgalmas csapatnak köszönhetően Európa-szerte egyre többen ismerik meg Békéscsaba nevét, részben ezért is büszkék lehetünk a csabai lányokra.


Kapcsolódó Cikkek