EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Életmód

Ízletes desszertek szójából

A szójaitalból készült desszertek nem olyan furcsák, mint elsőre gondolnánk: kiváló fehérjeforrások és számos egyéb fontos tápanyagot tartalmaznak.

A nem tejfehérje alapú italok széles választékában a szójaitalban található fehérje a legjobb minőségű, így ebben a tekintetben a tehéntejhez hasonlít a leginkább. Tápláló, gazdag és krémes.  Ha pedig főzésre kerül a sor, a szójaital kiváló választás, mert minden olyan étel elkészítéshez használhatjuk, melynek receptjében tehéntej szerepel.


Citromos szójapuding

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 citrom (héj és lé)
  • 1 csipet só
  • 1 csésze cukor
  • 1 liter szójaital
/Fotó: Illusztráció - Profimedia

/Fotó: Illusztráció – Profimedia

Keverjük össze a kukoricakeményítőt, a reszelt citromhéjat, a sót és a cukrot egy tálban. Lassan kevergetve adjuk hozzá a szójatejet, és keverjük simára. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg besűrűsödik. Ízlés szerint adagoljuk hozzá a citromlevet. Ha nem szeretnénk a citromhéjat is megenni, szűrjük le a pudingot, mielőtt a hűtőbe tennénk – legalább egy órára.

Szója smoothie

Hozzávalók:

  • 3 csésze ízesítés nélküli vagy vaníliás szójaital
  • 1 hámozott banán
  • 1 csésze fagyasztott vagy friss eper vagy málna
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy mandulakivonat
  • 1/3 csésze xilit

Mindez mehet a turmixba és pillanatokon belül fogyasztható a finom nedű.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek