EUR: 307,04 Ft
CHF: 281,49 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Nagykanizsa

Jézus életünk társa legyen!

Százhuszonhét diák elsőáldozott a Felsőtemplomban. Ők az egyházközség területén lévő intézmények – így például a Batthyány, a Hevesi, a Péterfy és a Szivárvány iskola – tanulói, akiket hitoktatóik készítettek fel az Eucharisztiában jelen lévő Krisztussal való első személyes találkozásra.

Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa azzal bocsátotta útra a gyerekeket, hogy Jézussal élve mindenki megváltozik, jobbá válik, és erre törekedjenek ők is. – Jézus ne vendég legyen, hanem életünk társa, s aki így éli a mindennapjait, biztosan jó, krisztusi emberré válik – fogalmazott a helyettes esperes.

Mintegy 130 diák vette először magához az Oltáriszentséget (Fotó: Gergely Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.