EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XXII.kerület

Jó nekünk ez a Kis-Duna-part!

Kétszázöt méteren elektromos kábelt fektettek le a Kis-Duna-part Dunadűlő út menti zöldterületén és a lakótelepen lévő belső közlekedő utakon a közvilágítási hálózat kiépítése keretében. A környék a csepeliek egyik kedvenc kiránduló-, kerékpározó- és futóhelye, amely a világítással és korszerűsítéssel még látogatottabbá válhat.

 

Az egyik tavaszi hétvégén mi is kilátogattunk a csepeli Duna-partra, ahol komoly társasági élet zajlik. A padon beszélgető szomszédok, egyénileg vagy csapatban futók, a zöldben kerékpározni szeretők vagy a kutyájukkal sportolók mellett a babakocsival sétáló családok látványa fogadott.

– Nagyon szeretjük ezt a helyet. A közelben lakunk, így szinte minden hétvégén itt vagyunk a srácokkal, gyakran délután is kijövünk egy-két órára lazítani suli és munka után. Hol bringával, hol gyalog érkezünk, és szinte mindig összefutunk ismerősökkel, a fiaim ennek is nagyon örülnek, jól összejön itt a társaság – újságolta a kétgyermekes Tibor, aki a 11 éves Marci és a 8 éves Dávid fiával jár ki a Kis-Duna-partra.

– Míg tart az iskola, addig is sokat jelent a kikapcsolódás szempontjából ennek a gyönyörű vízparti környezetnek a közelsége, szünidőben meg igazi nyaralós programot is tudunk csinálni. Nagyon jó, hogy fejlesztik ezt a területet, ennek fontos része a közvilágítás is, ami a közbiztonság szempontjából sem elhanyagolható.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.