2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Egyéb Békéscsaba

Jótékony célért gurultak

A Békés megyei koraszülöttmentő ügye rengeteg vállalkozót, civil szervezetet és magánszemélyt buzdított már segítségnyújtásra. Néhány napja a Körös Motoros Egyesület szervezett nagyszabású motoros felvonulást a jó ügy érdekében.

A menet a Szarvasi úti parkolóból indulva a városon keresztül egészen a gyulai várig hajtott, majd onnan vissza Békéscsabára, ahol a szervezők egy-egy adag babgulyással kedveskedtek a felvonulóknak és a kísérőknek is. Összesen közel 130 motoros vett részt a rendezvényen, nagyrészt megyeiek. A szervezők mindenkitől csak annyit kértek, hogy legalább egy-két liter benzin árával támogassa ezt az ügyet. Végül 190 ezer forint gyűlt össze, amit a felvonulás végén át is adtak dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriuma elnökének.


Fotó: Szabó Judit
Békéscsaba-Gyula között a 44-es úton a csapat.

De a gyűjtés ezzel nem ért véget, az adománygyűjtő doboz visszakerült az egyesülethez és egészen addig náluk is marad, amíg nem jön össze a mentő megvásárlásához szükséges közel 50 millió forint. Viszont ahogyan Abdul doktor elmondta, nagyon jól állnak az adományokkal, ennek az összegnek már több mint a fele megvan.

A Körös Motoros Egyesület annak idején azzal a céllal jött létre, hogy a jó ügyek mellé álljon, adományokat és különböző tárgyakat gyűjtsön a rászorulóknak. Huszka-Seben Gabriella, az egyesület vezetője úgy látja, a mai rohanó világban kevesek fejében fordul meg, hogy segítsenek, ellenben ha valaki elkezdi, szívesen csatlakoznak hozzá. Így ők is egyfajta iránymutatóként, csatornaként szolgálnak az adományozók és a rászorulók között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.