EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Jótékony célért gurultak

A Békés megyei koraszülöttmentő ügye rengeteg vállalkozót, civil szervezetet és magánszemélyt buzdított már segítségnyújtásra. Néhány napja a Körös Motoros Egyesület szervezett nagyszabású motoros felvonulást a jó ügy érdekében.

A menet a Szarvasi úti parkolóból indulva a városon keresztül egészen a gyulai várig hajtott, majd onnan vissza Békéscsabára, ahol a szervezők egy-egy adag babgulyással kedveskedtek a felvonulóknak és a kísérőknek is. Összesen közel 130 motoros vett részt a rendezvényen, nagyrészt megyeiek. A szervezők mindenkitől csak annyit kértek, hogy legalább egy-két liter benzin árával támogassa ezt az ügyet. Végül 190 ezer forint gyűlt össze, amit a felvonulás végén át is adtak dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriuma elnökének.


Fotó: Szabó Judit
Békéscsaba-Gyula között a 44-es úton a csapat.

De a gyűjtés ezzel nem ért véget, az adománygyűjtő doboz visszakerült az egyesülethez és egészen addig náluk is marad, amíg nem jön össze a mentő megvásárlásához szükséges közel 50 millió forint. Viszont ahogyan Abdul doktor elmondta, nagyon jól állnak az adományokkal, ennek az összegnek már több mint a fele megvan.

A Körös Motoros Egyesület annak idején azzal a céllal jött létre, hogy a jó ügyek mellé álljon, adományokat és különböző tárgyakat gyűjtsön a rászorulóknak. Huszka-Seben Gabriella, az egyesület vezetője úgy látja, a mai rohanó világban kevesek fejében fordul meg, hogy segítsenek, ellenben ha valaki elkezdi, szívesen csatlakoznak hozzá. Így ők is egyfajta iránymutatóként, csatornaként szolgálnak az adományozók és a rászorulók között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.