EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

Jövő év februárjára elkészül a DVTK stadionja

A tervek szerint 2018 februárjában elkészülhet a DVTK stadionja, annak ellenére, hogy a kivitelezők kéthetes késésben vannak a csaknem 11 milliárd forintos projekttel – hangzott el a pénteki helyszínbejáráson.

Pintér Lajos, az építkezés felelős vezetője Kriza Ákosnak (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármesterének elmondta, ütemterv szerint haladnak a munkával, bár kéthetes, “nem jelentős” csúszásban vannak, ez a kemény tél számlájára írható. Hozzátette: a Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő diósgyőri stadion munkálatait az elmúlt év novemberében kezdték el a régi bontásával.


Kriza Ákos szerint két évvel ezelőtt sokan nem hittek abban, hogy 2017 tavaszán már itt tarthat a 15 ezer drukkert befogadó stadion kivitelezése. Kiemelte, egy impozáns létesítmény készül, amely minden igényt kielégít majd, a diósgyőri csapat és szurkolótábora ezt megérdemli, utóbbit a tervezésbe is bevonták.

Az új stadion – amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként épül fel – főépületének földszintjén a csapatok öltözői, a bírói, orvosi és más kiegészítő helyiségek kapnak helyet. Az első emeleten mobilfalakkal osztható rendezvénytér készül egy pályára nyíló, nagy terasszal. A második emeleten lesz húsz, úgynevezett sky box (VIP-hely), a hozzájuk tartozó társalgóval.


A lelátó vasbeton szerkezetből készül, a nézőteret 18 helyen tudják a nézők megközelíteni. A lelátók alatt szurkolói büfék és mosdók kapnak helyet. A labdarúgópálya alulról fűthető lesz, vízelvezetését alácsövezéssel oldják meg, a füvet pedig egyebek között automata locsoló-berendezéssel tartják karban. A pályát műfüves sáv veszi körül, ahol nézőtéri menekülő lépcsők, akadálymentes nézőtéri pódiumok épülnek, itt lesznek a cserepadok is.

A stadion küzdőtere és a főépület helyiségei is többféle célra használhatók, így sport- és kulturális rendezvényt, családi vagy más eseményt is lehet majd tartani a létesítményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Főszerephez juthatnak a kapusok az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 17. fordulójának vasárnapi rangadóján, amelyen a veretlenül listavezető FC Liverpool a komoly problémákkal küzdő Manchester Unitedet fogadja az Anfield Roadon.

  • A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi FC a labdarúgó Európa-ligától: a magyar bajnok 2-2-őt játszott az angol Chelsea csapatával a Groupama Arénában, de így is kiesett, mivel a fehérorosz BATE Boriszov nyert a görög PAOK vendégeként.