EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Kávé és cseresznyés pite: 26 év után folytatódik a Twin Peaks

Huszonhat év után folytatódik David Lynch kultsorozata, a Twin Peaks, a hétvégén vetített első két epizód alaposan megkavarta a kritikusokat.

A Showtime tévécsatorna vasárnap sugározta a széria bevezető részeit, a brit Sky Atlantic pedig hétfőn a hajnali órákban. A kritikusokat megosztotta az új sorozat, dicsérték és zavarba jöttek tőle, és olyan is akadt, akit “a jól ismert kifürkészhetetlenség” érzése töltött el.


“Lynch képzelőereje majd három évtized után is utánozhatatlan maradt” – idézte a The New York Times szakíróját a BBC News.

Az epizódokban MacLachlan karaktere továbbra is a misztikus Fekete Barlangban bolyong, ahol az eredeti széria 1991-ben hagyta. Az új produkcióban számos szereplő visszatér, köztük Laura Palmer, akinek a meggyilkolása a kultsorozat kiindulópontja volt, emellett a néhai Catherine Coulson játszotta Tuskó Lady is feltűnik.


A sorozat mind a 18 epizódját Lynch rendezte. A következő részekben Michael Cera, Laura Dern és Naomi Watts is megjelenik a képernyőn.

A Mertro kritikusa szerint az új széria “csöndesen briliáns, átgondolt és letisztult”. Mint írta, Lynch és a társalkotó Mark Frost “fogták a formátumot, felfrissítették, de oly módon, hogy az eredeti esszenciájából semmit sem veszített”.

A Variety “furcsa, hátborzongató és lassú, de érdekes” produkciónak nevezte a Twin Peaks: Visszatérést. “Nem különösebben szórakoztató és eléggé zavaró is lehet, de soha nem érzi úgy az ember, hogy olyasmit lát, amiben nincs vízió vagy szándék” – fejtegette.

A The Hollywood Reporter “nyugtalanító, furcsa és vicces, de még alapvetően megfoghatatlan” produkcióként értékelte a sorozat első két óráját.

A The Guardian kritikusának a Twin Peaks új kiadásáról egyelőre inkább a “mi ez?”, mint a “ki csinálta?” jutott az eszébe. “Az óriásokkal, törpékkel, szörnyekkel és szellemekkel tömött Twin Peaks inkább egy modern mesére hajaz, amelyet LSD hatása alatt írtak, majd a CIA jól megszerkesztette” – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.