EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

KDNP: idén 5,2 milliárd forintot fordítanak Erzsébet-táborokra

A kormány idén 5,2 milliárd forintot fordít a központi költségvetésből az Erzsébet-táborokra – közölte Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: idén már hatodik alkalommal szervezik meg az ezeket a táborokat, amelyekben összesen várhatóan 100 ezer gyermek üdülhet kedvezményesen.


A pályázatokat már kiírták, a jelentkezéseket a következő hetekben kell benyújtani. Hozzátette: az ottalvós, gyógyuló és élménytáborok mellett megszervezik az üdülést a Kárpátaljáról, a szórványmagyar területekről érkező gyermekek számára is. Eddig mintegy 400 ezer gyermek számára biztosítottak kedvezményes nyaralási, táborozási lehetőséget – jelezte.

Szászfalvi László közlése szerint a zánkai és a fonyódi táborok megújítására 2019-ig 26 milliárd forintot fordítanak, ezzel a táborok kapacitása megduplázódik.

A KDNP-s politikus azt mondta, az ellenzék részéről újra és újra a szociális érzéketlenség vádja éri a kormányt, de az Erzsébet-program, illetve a kapcsolódó táborok ennek éppen ellenkezőjét bizonyítják.

A baloldali kormányok idején a multik zsebét tömték sok-sok milliárd forinttal, a Fidesz és a KDNP kormánya ezen forrásokat a szociálisan rászoruló családok, nyugdíjasok és gyermekek támogatására fordítja – mondta a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője.

Jelezte, a KDNP “elkötelezetten támogatja” a kormányt a program folytatásában, hogy egyre több gyermeknek tudjanak olcsó, de tartalmas nyaralási lehetőséget kínálni.

Kapcsolódó Cikkek