2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XXI.kerület

Készítsünk tervet a futball-legendák szobráról!

Csepel önkormányzata tervpályázatot hirdet a Béke téren található közútiforgalom-terelő szigeten elhelyezendő köztéri szoboregyüttes elkészítésére, mely Csepel legendás futballistáinak, Tóth II. Józsefnek és Czibor Zoltánnak állít emléket.

A pályázat célja olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában is igényes mű létrehozása, mely nemcsak Csepel futball-legendái, hanem a magyar labdarúgó-válogatott 1953. évi legendás 6-3-as győzelme előtt is tiszteleg. Olyan, a kerület sportéleti jelenét erősítő műalkotást hoznak létre, mely méltóan őrzi az Aranycsapat eredményeinek emlékét. A pályázati feltételek a csepel.hu-n olvashatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.