2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Szekszárd

Két fekete kutya összemarcangolt egy nőt

A város szélén, a Cinege utcai parknál két fekete kutya megtámadott múlt hétfőn reggel egy idősebb asszonyt. Alaposan összemarcangolták, kis híján végzetes lett a támadás.

A kutyák egy közeli háztól szöktek meg. A városszéli területen kevesen járnak, így nagy szerencséje volt a hölgynek, hogy az egyik szomszéd kiment a kertjébe és így észrevette, hogy baj van. Egy vasvillát kapott fel, azzal sietett a szerencsétlenül járt asszony segítségére. Őt is megtámadták a kutyák, lábán több harapást kellett ellátnia később az orvosnak. Szerencsére aztán többen is érkeztek a segítségkérő kiabálásra, dorongokkal, lapátokkal felszerelkezve jött néhány férfi egy közeli építkezésről.


A kutyák, immár kerítés mögött
Fotó: Fazekas Zoltán

Közös erővel legyűrték a kutyákat, amelyek visszamenekültek a házhoz, ahonnan kiszöktek. A szerencsétlenül járt hölgyet súlyos állapotban vitték kórházba, ahol komoly műtéten esett át. Természetesen a rendőrséget is értesítették, a kutyák tulajdonosa ellen eljárás indult. A két fekete óriás snauzert a gyepmesteri telepre szállították, ahol az ilyenkor szokásos eljárás szerint két hét karantén után döntenek a sorsukról.

Kapcsolódó Cikkek