EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,25 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb XI.kerület

Két magyar kendóbronz a Tüskében!

A Tüske Csarnokban rendezett 28. Kendó Európa-bajnokságon minden kategóriában a franciák vehették át az aranyérmet, de mi, magyarok is gazdagodtunk két bronzéremmel!

A kendó a japán kardvívás ma is élő és nagyon népszerű hagyománya. A ken a kardot, míg a dó az utat jelenti. Kendózni tehát annyit tesz, járni a kard útján, azaz folyamatosan fejleszteni önmagunkat. A kendó Európa-bajnokságok történetében az idei viadal sok szempontból kiemelkedő volt: 40 országból több mint 400 nevezés érkezett. Ilyen nagy méretű versenyre a kendó európai történetében még nem volt példa.


Magyarország a kendó világában előkelő helyen szerepel. A férfiválogatott az európai ranglista 2. helyét, míg a nők a 4. helyet foglalják el. Az Európa-bajnokság előtt az volt a kérdés, hogy a megfiatalodott magyar válogatott keret hogyan fog megbirkózni az elődök tekintélyt parancsoló múltjával.

Vadadi Zsolt (Magyar Kendo Szövetség elnöke), Dubi Sándor, Tóth Balázs, Babos Gábor, Seress Zoltán, Abe Tetsushi, Németh Péter; térdelnek: Usui Atsuto, Dubi Attila, Komjáti Tamás, Szegőfi Ákos, Lukács Marcell

Annak ellenére, hogy a 2017-es Európa-bajnokságot a franciák minden kategóriában uralták, a fiatal magyar válogatott is kiválóan szerepelt. A férfi és a női válogatott a csapatversenyben bronzérmet szerzett, míg Dallos András a juniorok között Küzdő szellem (Fighting Spirit) díjat kapott.

Kocsis Barbara, Fodor Ágnes, Bővíz Marina, térdelnek: Horváth Orsolya, Lukács Zsófia, Szabó Emese

Kendo tsuki a Tüske küzdőterén: Szegőfi Ákos torokszúrással szerez pontot a svédek ellen

Kapcsolódó Cikkek