EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Kevesen váltanak bankszámlát

Nagyon kevesen élnek a bankszámlaváltás lehetőségével, a magyarok pénzügyileg kevésbé tudatosak, pedig egy kis figyelemmel évente több tízezer forintot is megspórolhatnának, ha áttekintenék a banki kínálatot és bátran váltanának – mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu elemzője a Magyar Nemzetnek.

A lap pénteki számában közölték, bár tavaly egyszerűsítették a számlaváltást, a CIB Bank szakértői szerint is alig élnek vele az emberek.


Az új rendszerben az ügyfélnek mindössze megbízást kell adnia a kiválasztott új számlavezető banknak, és az elintézi az egyébként valóban hosszadalmas és az átlagos ügyfél számára bonyolult váltást. Például átveszi a régi számlavezetőtől a csoportos beszedési megbízásokat, illetve tájékoztatja a beszedőket és a számlára ismétlődő átutalást teljesítőket is.

Gergely Péter szerint még az sem biztos, hogy a kedvezőbb ajánlatért pénzintézetet kellene váltani, mert akár a bankon belül is találhat az éppen használtnál sokkal kedvezőbb feltételű számlacsomagot az ügyfél.

Kapcsolódó Cikkek