EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Dunaújváros

Kifutó darabok a színen

Egy bemutatót és több „kipróbált” darabot kínál májusra a Bartók Kamaraszínház: a Valahol Európában premierje május 12-én lesz, ám a Rák Jóska, dán királyfi is megér egy „próbát”, annál is inkább, mert  utoljára tűzi műsorára a színház. 

Május elsősorban a Bizalom Évadának utolsó bemutatójáról, a Valahol Európában című színműről szól majd a dunaújvárosi színházban. A darabot Őze Áron, az intézmény igazgatója rendezi, helybeli gyermekek részvételével. Ám lesznek más színművek is a Bartókban, amelyeket érdemes (először, másodszor, harmadszor) megnézni.


A Sajtkirály című darabbal kezdi és zárja le a hónapot a színház: május 4-én, 5-én és 31-én is láthatják a nézők a Dóka Péter művéből készült mesejátékot.

A Valahol Európábant a május 12-i, pénteki premier után másnap, szombaton ismét megtekinthetik az érdeklődők; ha valaki mégis lemarad, 15-én és 17–18-án és 24–25-én egyaránt láthatja Dés László musicaljét.


Könnyed szórakozást ígér a Kuplékirály május 14-én, valamint a jellegzetesen amerikai komédia, az I love you, de jó vagy, légy más című darab május 16-án.

A Bizalom Évadának egyik legerősebb darabja a Rák Jóska, dán királyfi című színmű volt. Háy János a rendszerváltás idején játszódó alkotása kíméletlen aktualitást hordoz napjainkban is, és a darabba jól illeszkedő „szókimondó” nyelvezetével saját gyengeségeivel, hibáival, megalkuvásaival szembesítheti a nézőt. Aki még nem látta, május 22-én lesz rá lehetősége.

Az Igazságtalanság című darabot gondos munka előzte meg

 

Hasonlóan különleges alkotás az Igazságtalanság című dráma, amit az ötvenhatos forradalom hatvanadik évfordulóján vitt színpadra a Bartók Kamaraszínház. Május 19-én ismét szembesülhetünk a fájó igazságtalansággal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.