EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Kirándulóhajóval ütközött egy teherhajó a Dunán

Két ukrán felségjelzésű vízi jármű, egy turistahajó és egy tehervontató ütközött a Duna 1730-as folyamkilométerénél pénteken – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A 1730-as folyamkilométer Nyergesújfalu és Tát között található.

Azt írták, egy ember könnyebben megsérült az eddig tisztázatlan körülmények között történt balesetben, őt a hajóorvos a helyszínen ellátta. Anyagi kár keletkezett, környezetszennyezés nem történt – hangsúlyozták.

A rendőrség őrizetbe vett egy 58 éves ukrán állampolgárt, aki ellen vízi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt eljárást indítottak. Kezdeményezik előzetes letartóztatását – olvasható a közleményben.

A turistahajó oldala teljesen összeroncsolódott/Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

  • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.