2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Szolnok

Kisöpörte a Dózsa az Egert

Az idei magyar férfi vízilabda-bajnokságnak – akárcsak a korábbi kettőnek – egy nagy talánya volt: vajon letaszítják-e a trónról a Szolnoki Dózsa-Közgép két éve regnáló legénységét. A válasz a múlt héten megszületett.

Az előjelek nem voltak egyértelműek: a szezon második részében lehengerlő teljesítményt nyújtott a későbbi döntős ZF Eger, amely a középszakasz nyerteseként pályaelőnnyel várta az elődöntőben a Ferencvárost. Az Euro Kupa-győztes zöld-fehérek azonban nem fejtettek ki komoly ellenállást, hiszen a hevesiek mindössze egy találkozón lerendezték a párharcot. Varga Déneséket ellenben kőkemény küzdelemre kényszerítette a legjobb négy között az OSC, és csak a harmadik összecsapáson billent a mérleg nyelve Szolnok felé.


Kis Gábor (sapka nélkül) világszínvonalú centerjátékot nyújtott (Fotó: MTI/Komka Péter)

Így érkezett el tehát a bajnoki finálé, amelyen egy fitt, pályaelőnyt élvező Eger, valamint az elődöntő hevületét még magában hordozó Dózsa nézett farkasszemet egymással. Úgy tűnt, hogy az egriek túlságosan rápihentek a döntőre, nem tudtak eléggé felpörögni, aminek az lett az eredménye, hogy hazai medencében kaptak ki egy huszáros szolnoki roham után 13-7-re. A tiszaligeti vízilabda-arénába az egyenlítés vágyával érkeztek Dabrowski Norberték, és jó kezdés után vezettek is a második találkozón, ám a szép remények úgy illantak el, mint a medencében a habok: a Varga–Vámos–Prlainovics henger irányításával fordított a címvédő, és végül 9-6-ra behúzta a meccset. Majd jöhetett múlt hét szerdán a harmadik etap, ismét Egerben a Bitskey Aladár Uszodában. A hazaiaknak a túlélés volt a tét, a vendégeknek pedig a megdicsőülés. Meglepetésre ez a meccs volt a legsimább, hiszen Deckerék mindössze három gólra voltak képesek hazai vizeken, a Szolnok pedig nyolcat vágott. Andrija Prlainovics ebből négyet vállalt magára, így hathatósan közreműködött abban, hogy már első szolnoki évében magyar bajnok legyen.

Eger, 2017. május 10.
A bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép játékosai a kupával, miután a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésen is győztek a ZF-Eger ellen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2017. május 10-én.
MTI Fotó: Komka Péter

Nemcsak csapatban alkottak nagyot idén a szolnokiak, hanem egyéniben is: Varga Dénes például 87 találatával gólkirály lett, húszat verve a második Alex Bovenre. A magyar válogatott ásza akció- és büntetőgólok tekintetében is az élen végzett, de az említett Prlainovics is rendre az első tízbe került e statisztikákat figyelembe véve.


Jár a pacsi a drukkerektől (Fotó: MTI/Bugány János)

Cseh Sándornak és együttesének kijárt csütörtökön a méltó ünneplés a Kossuth téren, de a mese itt még nem ér véget: május 25–27. között jön a Bajnokok Ligája Final Six, ahol az érem akár ugyanilyen fényesen is csilloghat!

Megy a bajnoki menet a Kossuth térre (Fotó: MTI/Bugány János)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.