EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,23 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szolnok

Kisöpörte a Dózsa az Egert

Az idei magyar férfi vízilabda-bajnokságnak – akárcsak a korábbi kettőnek – egy nagy talánya volt: vajon letaszítják-e a trónról a Szolnoki Dózsa-Közgép két éve regnáló legénységét. A válasz a múlt héten megszületett.

Az előjelek nem voltak egyértelműek: a szezon második részében lehengerlő teljesítményt nyújtott a későbbi döntős ZF Eger, amely a középszakasz nyerteseként pályaelőnnyel várta az elődöntőben a Ferencvárost. Az Euro Kupa-győztes zöld-fehérek azonban nem fejtettek ki komoly ellenállást, hiszen a hevesiek mindössze egy találkozón lerendezték a párharcot. Varga Déneséket ellenben kőkemény küzdelemre kényszerítette a legjobb négy között az OSC, és csak a harmadik összecsapáson billent a mérleg nyelve Szolnok felé.


Kis Gábor (sapka nélkül) világszínvonalú centerjátékot nyújtott (Fotó: MTI/Komka Péter)

Így érkezett el tehát a bajnoki finálé, amelyen egy fitt, pályaelőnyt élvező Eger, valamint az elődöntő hevületét még magában hordozó Dózsa nézett farkasszemet egymással. Úgy tűnt, hogy az egriek túlságosan rápihentek a döntőre, nem tudtak eléggé felpörögni, aminek az lett az eredménye, hogy hazai medencében kaptak ki egy huszáros szolnoki roham után 13-7-re. A tiszaligeti vízilabda-arénába az egyenlítés vágyával érkeztek Dabrowski Norberték, és jó kezdés után vezettek is a második találkozón, ám a szép remények úgy illantak el, mint a medencében a habok: a Varga–Vámos–Prlainovics henger irányításával fordított a címvédő, és végül 9-6-ra behúzta a meccset. Majd jöhetett múlt hét szerdán a harmadik etap, ismét Egerben a Bitskey Aladár Uszodában. A hazaiaknak a túlélés volt a tét, a vendégeknek pedig a megdicsőülés. Meglepetésre ez a meccs volt a legsimább, hiszen Deckerék mindössze három gólra voltak képesek hazai vizeken, a Szolnok pedig nyolcat vágott. Andrija Prlainovics ebből négyet vállalt magára, így hathatósan közreműködött abban, hogy már első szolnoki évében magyar bajnok legyen.

Eger, 2017. május 10.
A bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép játékosai a kupával, miután a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésen is győztek a ZF-Eger ellen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2017. május 10-én.
MTI Fotó: Komka Péter

Nemcsak csapatban alkottak nagyot idén a szolnokiak, hanem egyéniben is: Varga Dénes például 87 találatával gólkirály lett, húszat verve a második Alex Bovenre. A magyar válogatott ásza akció- és büntetőgólok tekintetében is az élen végzett, de az említett Prlainovics is rendre az első tízbe került e statisztikákat figyelembe véve.


Jár a pacsi a drukkerektől (Fotó: MTI/Bugány János)

Cseh Sándornak és együttesének kijárt csütörtökön a méltó ünneplés a Kossuth téren, de a mese itt még nem ér véget: május 25–27. között jön a Bajnokok Ligája Final Six, ahol az érem akár ugyanilyen fényesen is csilloghat!

Megy a bajnoki menet a Kossuth térre (Fotó: MTI/Bugány János)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.